Yandex Metrica

Rusya'dan bir LGBT adımı daha: Kökünü kazımaya kararlılar

Rusya'dan bir LGBT adımı daha: Kökünü kazımaya kararlılar

LGBT'ye savaş açan Rusya, bu kez LGBT hareketini terör listesine aldı. Rusya Yüksek Mahkemesi, kasım ayında aldığı kararla LGBT hareketini "aşırılıkçı" olarak kabul etmişti.

Dünya

06.04.2024, 01:17

Rusya'nın LGBT ve türevleriyle savaşı devam ediyor. 2022'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "Rus toplumu için yıkıcı fikir ve değerler" kapsamına dahil edilen eşcinsel ilişkiler ve dolayısıyla LGBT hareketi, Rusya Yüksek Mahkemesinin 2023'ün kasım ayında aldıpı kararla "aşırılıkçı" olarak kabul edilmiş ve faaliyetleri yasaklanmıştı. Rusya'da alınan kararlar bunlarla da bitmedi. Rusya Federasyonu Mali İzleme Servisi’nin (Rosfinmonitoring) internet sayfasıda bulunan terörist ve aşırılıkçılar listesi güncellendi ve LGBT hareketi bu listeye eklendi. 

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a... Haberi Görüntüle

PUTİN, LGBT PROPAGANDASINA KARŞI YASAYI ONAYLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel olmayan cinsel ilişki, pedofili ve cinsiyet değiştirme isteğine neden olabilecek enformasyon propagandasını yasaklayan yasayı Aralık 2022'de onaylamıştı. Buna göre, geleneksel olmayan cinsel ilişki ve pedofilinin kitle iletişim araçları, internet, reklamlar, edebi eserler ve sinema yoluyla yaygınlaştırılması yasa dışı olarak değerlendiriliyor. Ayrıca aynı mecralarda gençler arasında cinsiyet değiştirme çağrıları da yasak kapsamında. Çocukların LGBT ile ilgili bilgileri dinlemesi ve izlemesine erişimi sınırlayan mekanizmanın hayata geçirilmesini de öngören yasayla, hükümet tarafından yetkilendirilen bir kuruluşun izleme yapmasına imkan sağlıyor. Yasaya uymayanlar ise 50 bin Rus rublesi (yaklaşık 827 dolar) ile 10 milyon Rus rublesi (yaklaşık 165 bin 290 dolar) arasında para cezasına çarptırılıyor. 

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

YÜKSEK MAHKEMENİN KARARI

Rusya'da Yüksek Mahkeme, LGBT hareketini Kasım 2022'de "aşırıcılık" olarak sınıflandırarak ülkedeki tüm faaliyetlerini yasaklamıştı. Hüküm aynı anda yürülüğe girmişti.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading