Yandex Metrica

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı

Komşu'ya kara para damgası: Avrupa Birliği Komisyonu GKRY ve Yunanistan'a iki ay süre tanıdı

Avrupa Birliği Komisyonu Yunanitan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni (GKRY) yakın takibe aldı. Komisyon, iki ülkeye kara para aklama suçu başta olmak üzere bütçeye aykırı dolandırıcılıkla mücadele etmek ile yargılayacak.

Dünya

28.04.2024, 09:51

GKRY ve Yunanistan zor bir sürece giriyor. Komisyon Avrupa Birliği'ne üye olan iki üye dvleti AB kurallarına uyum sağlamadıkları konusunda uyardı.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'A KARA PARA DAMGASI

Avrupa Birliği Komisyonu ulusal mevzuatlarının Birlik bütçesine karşı ceza hukuku yoluyla dolandırıcılıkla mücadeleye ilişkin direktifle (PIF direktifi) uyumlu olmadığını düşündüğü için Yunanistan ve Kıbrıs'a gerekçeli görüş göndermeye karar verdi.

Söz konusu kurallar AB'nin mali çıkarlarını etkileyen suçların tanımlarını, yaptırımlarını ve zamanaşımı sürelerini uyumlaştırıyor ve Avrupa Savcılığı'nın (EPPO) çalışmalarının temelini oluşturuyor.

Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle eleştirildi Türkiye'den çifte standarda tepki! ABD'nin İnsan Hakları Raporu sert ifadelerle... Haberi Görüntüle

KOMİSYON DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Hatırlanacağı gibi komisyon, Aralık 2021'de Yunanistan'a ve Şubat 2022'de Kıbrıs'a konuyla ilgili bir uyarı mektubu göndermişti.

Gerekçeli görüşün yayınlanmasının ardından hem Yunanistan hem de Kıbrıs'a, tespit edilen eksikliklere yanıt vermek veya bunları gidermek için iki ay süre tanındı.

Aksi takdirde Komisyon, iki üye ülkeyi Avrupa Adalet Divanı'na göndermeye karar verebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading