Yandex Metrica

Ruslar savaştan kaçıyor: Türkiye'ye biletler tükendi

Ruslar savaştan kaçıyor: Türkiye'ye biletler tükendi

Putin'in 'seferberlik' beyanıyla Ukrayna'ya resmen savaş ilan etmesinin ardından Rusların bir kısmı ülkeyi terk etme telaşına düştü. Türkiye'ye giden uçaklarda koltuklar tükendi, bilet fiyatları 5 katına çıktı.

Dünya

23.01.2024, 19:50

Ukrayna işgali çıkmaza girince Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, cepheyi kuvvetlendirmek için kısmi seferberlik ilan etti. Bu durum, Ukrayna işgalini 24 Şubat'tan beri 'özel operasyon' şeklinde tanımlayan Moskova'nın artık resmen savaş ilan ettiği anlamına geliyor. 

Putin'in zorunlu askerlik anlamına da gelen seferberlik ilanından sonra pek çok Rus vatandaşı, ülkeden kaçmanın telaşına düştü. Google'da Rusların en çok yaptığı aramaların başında şu soru geliyor: "Rusya'dan nasıl kaçılır?"

Google Trends verileri "Rusya'dan nasıl kaçılır?" şeklindeki aramaların tavan yaptığını gösteriyor.

Seferberlik döneminde işlenen suçlara artış getiren Ceza Yasası'nın da Rusya Devlet Duması tarafından onaylanmasıyla birlikte, savaş paniğini en üst düzeyde yaşayan Ruslar, havayolu trafiğini de kilitledi. 

Türkiye'ye gidecek uçaklarda biletler tükendi. Daha düne kadar ortalama 30 bin ruble (9 bin TL) dolayında olan uçak biletleri şu anda 170 bin rubleyi (51 bin TL) aşmış durumda. Talep patlamasından ötürü Türkiye'ye yapılan uçuşların daha da pahalanmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Moskova-İstanbul uçuşu gerçekleştiren havayolu şirketlerinin ek seferler düzenlemesi bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading