Yandex Metrica

Rus petrolü Avrupa'ya gizlice sokuluyor! Yaptırımlar sadece lafta kaldı

Rus petrolü Avrupa'ya gizlice sokuluyor! Yaptırımlar sadece lafta kaldı

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia, Batı ülkelerinin Ukrayna'daki saldırılara karşı Rusya'ya yaptırım açıkladığı son dönemde Rus petrolünün Avrupa'ya gizli ve aktarmalı sevkiyatını görüntüledi. Söz konusu haberde, 41 tankeri Yunanistan açıklarında gemiye gemiye petrol naklettiği bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia, Rusya'ya yaptırım uygulayan batılıların Rus petrolünün Avrupa'ya gizli ve aktarmalı sevkiyat yaptığını duyurdu. 

Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Beyaz Saray'dan açıklama geldi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden görüşecek mi? Haberi Görüntüle

41 TANKER KAÇAK YOLLARLA BATI ÜLKELERİNE PETROL SOKTU 

Nikkei Asia'nın söz konusu haberinde 41 tankerin, Yunanistan açıklarında gemiden gemiye petrol naklettiğini kamuoyuna duyurdu. 

Haberde Batı ülkelerinin Rus finans kaynaklarını izole etmek için yaptırım uyguladığı ancak Rus petrolünün sevkiyatının sürmesi halinde yaptırımların etkisinin sınırlı kalacağına dikkat çekmişti. 

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN KAÇAKÇILIĞA ARACI OLUYOR 

Yunanistan'ın güneyindeki Lakonya Körfezi'ndeki petrol transferi görüntülenmiş, söz konusu transfer Yunanistan bayraklı Sea Falcon ile Hindistan bayraklı Jak Log arasında gerçekleşmişti. 

Nikkei Asia paylaştığı görüntüde, transferin görsel detaylarına da yer verdi. Olay yeri görüntüsünde Nikkei muhabiri Nagao Riho konuştu. 

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı Haberi Görüntüle

GEMİDEN GEMİYE PETROL TRANSFERİ 

Görüntüde sivil bir teknede, gemiden gemiye petrol transferinin gerçekleştiği Yunan kara sularına ilerlediğini kaydeden Nagao, elindeki elektronik tablet haritada Lakonya Körfezi'ni işaretledi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

TEKNELER PETROL KAÇIRIYOR 

Körfezin Yunan kara sularının dışında kaldığını belirten Nagao, çok sayıda teknenin aynı amaçla bölgede toplandığını belirtti. Nagao, Yitio bölgesinden körfezin içlerine açıldıklarını ifade etti. 

Nakliyatı gerçekleştiren ve tanker oldukları tahmin edilen iki gemiyi kameraya aldığı görülen Nagao, "Lakonya Körfezi'nde, denizde gemiden gemiye petrol transferi gerçekleştiriyorlar." diye konuştu. 

Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Soykırımcı İsrail'den Gazze'yi ortadan bölen koridora operasyon Haberi Görüntüle

YUNAN KARA SULARININ DIŞINDA YAPILDI 

Söz konusu tankerlerin Yunan kara suları dışında olduğu vurgulandı. Yakın çekimde tankerlerin, Hindistan bayraklı "Jag Lok" ile Yunan bayraklı "Sea Falcon" olduğu saptandı.

Gemiden gemiye petrol transferine şahitlik ettiğini kaydeden Nagao, olay yerinin güvenli olmadığını öngördüklerinden, çıkış limanına geri dönmeye karar verdiklerini bildirdi.

Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Barzani'den Türkiye açıklaması: IKBY'ye yapılan yardımlar için teşekkür etti Haberi Görüntüle

LAKONYA KÖRFEZİ KAÇAKÇILIĞIN MERKEZİ OLDU 

Döndükleri limanda yeniden konuşan Nagao, iki tankeri anımsatarak, "Anlaşılan Lakonya Körfezi'nde gemiden gemiye çok sayıda petrol transferi oluyor" diyerek, yerel halkın çevresel endişeler taşıdığını da aktardı.

"Petrol nereye" sorusuna yanıt arayan Nikkei, Rus limanlarından ayrılan tankerlerin yönünü ve hangi gemilerle temasa geçtiğini araştırırken Refinitiv datalarını incelediklerini aktarmıştı.

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

175 ADET KAÇAK TRANSFER YAPILDI 

Ay başındaki haberinde Nikkei, ağustos sonuna kadarki 6 aylık dönemde Yunan kıyıları açıklarında Rus tankerleri dahil 175 transfer saptamış, buna rağmen geçen yıl aynı dönemde ise sadece 9 transfer gerçekleştiğini bildirmişti.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

23,8 MİLYON VARİL TRANSFER GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Refinitiv verilerine göre Rusya, gemiden gemiye olmak üzere Yunanistan açıklarında 23,8 milyon varil petrol ihracatı gerçekleştirmiş, geçen yılın aynı döneminde ise 4,34 milyon varil transferi gerçekleşmişti.

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

AVRUPA'NIN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNE GÖNDERİLDİLER 

Yükünü teslim aldıktan sonra tankerlerin nereye gittiklerini sorgulayan ve rotaları izleyen Nikkei, 89 geminin limanlara vardığını saptamış, bunların 41'inin Yunanistan, Belçika ve Avrupa'nın başka noktalarına demirlediği tespit edilmişti.

Haberde, söz konusu derin araştırma neticesinde Yunanistan açıklarından suların, Rusya ve Avrupa arasındaki petrol sevkiyatında önemli bir aktarma merkezi görevi üstlendiğinin ortaya çıktığı vurgulanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading