Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı

İsrail'de toplantı üstüne toplantı: İran'ın olası saldırısı ülkedeki gerilimi artırdı

İran'ın İsrail'in Şam'daki saldırısı sonrası yapacağı olası saldırı İsrail'de gerilime neden oldu. Netanyahu, toplantı üstüne toplantı yaparken İsrail ordusunda "zorunlu ve yedek asker olarak görev yapan personelin yurt dışına çıkış yasağı konusundaki kısıtlamaların sıkılaştırıldığı" açıklandı.

Dünya

25.04.2024, 09:12

Tüm gözler İran'ın üzerinde. 1 Nisan'da İsrail'in Şam'da düzenlediği saldırıya cevap vermesi beklenen İran, aradan geçen 10 günden fazla sürede henüz bir cevap vermiş değil. İran'ın vereceği cevaba odaklanan İsrail'de ise gerilim gün gün hatta saat saat artıyor. İsrail devlet televizyonu KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz başta olmak üzere üst düzey güvenlik yetkilileriyle olası İran saldırısı konusunda üst üste toplantılar yaptığını duyurdu. Ayrıca İsrail ordusunun zorunlu ve yedek asker olarak görev yapan personelin yurt dışına çıkış yasağı konusundaki kısıtlamaları sıkılaştırdığı belirtiliyor.

İsrail'e Gazze notası: Diplomatik ilişkiler resmen kesildi İsrail'e Gazze notası: Diplomatik ilişkiler resmen kesildi Haberi Görüntüle

"İRAN İÇİN KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI"

İsrail'in önemli gazetelerinden biri olan Haaretz'de yazan İsrailli askeri analist Amos Harel, Savaş Kabinesi ve Bakanlar Kurulunda geçen hafta Gazze'deki İsrailli esirler konusundan çok İran'dan muhtemel saldırıların görüşüldüğünü aktardı. Harel, "İran için kırmızı çizgi aşıldı ve İran İsrail'e karşılık verecek" öngörüsünde bulunarak İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in misilleme tehdidini hatırlattı. Harel, "Görünüşe göre, askeri saldırı için tedbirler alınmış." ifadesini kullandı. Walla sitesi yazarlarından Avichai Haim ise "İran Devrim Muhafızları'ndan üst düzey yetkililerin Şam'da öldürülmesinden bu yana İsrailliler, İran'ın cevabının geleceğini bilerek uyuyor." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Son dakika... Suriye'deki ABD üssüne saldırı: Roketler Irak topraklarından fırlatıldı Haberi Görüntüle

HİZBULLAH'IN SALDIRISI

Hizbullah, akşam saatlerinde İsrail topraklarına yoğun biçimde füze saldırısı düzenledi. İsrail'den yapılan açıklamada Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine 40 füzenin fırlatıldığı ve bir kısmının demir kubbe sistemi ile vurulduğu ve geriye kalanın da boş araziye düştüğü kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, Hizbullah’ın saldırısında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarıldı. İsrail ordusu ayrıca roketlerin çoğunu imha ettiklerini ve 2 İHA'nın da düşürüldüğünü belirtti. 

Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Hamas'tan BM'ye çağrı: Toplu mezarlar için acil soruşturma gerekiyor! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ŞAM'DAKİ SALDIRISI

İsrail, Şam'da İran'ın konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti. İran'ın saldırıya karşı o tarihten bu yana misilleme yapması bekleniyor. İran tarafından yapılan açıklamalarda saldırıdan ABD'nin de sorumlu olduğu belirtilmişti. 

ABD ise ister sivil öldürsün ister asker İsrail'e koşulsuz destek vermeye devam ediyor. Dün İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile görüşen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran'ın saldırı tehdidine karşı ABD'nin tam desteğini iletmişti. İran Dışişleri bakanı Hüzeyin Emir Abdullahiyan ise dün Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve İsrail saldırganlığına karşı verilecek cevabın meşru müdafaa olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading