Yandex Metrica

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi! İran'dan dört ülkeye tehdit: Kendinizi ateşe atmayın

İran ve İsrail arasındaki gerilim devam ediyor. İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi, ABD ve İngiltere başta olmak üzere Fransa ve Almanya'ya gözdağı verdi. İsrail'e destek vermeleri karşısında güçlü şekilde karşı saldırıda bulunacaklarını açıkladı.

Dünya

29.04.2024, 15:32

Ortadoğu'da tansiyon yükseldi. İsrail'in Şam'da İran Konsolosluğu'na düzenlediği hava saldırısı sonrasında İran'dan İsrail'e İHA ve füzeler ile misilleme saldırısı düzenlenmişti. Düzenlenen saldırıda ABD ve İngiltere savaş uçakları Ürdün hava sahası üzerinde gönderilen İHA ve füzeleri imha ederek İsrail'e ulaşmasını engelledi.

İsrail topraklarına 300 adet kamikaze İHA saldırısı düzenleyen İran'ın karşısına İsrail'in en büyük destekçileri ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya dikildi. İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi, İsrail'e desteklerini kesmesini, aksi halde bu ülkelerin veya İsrail'in herhangi bir saldırısında ciddi şekilde karşılık vereceklerini duyurdu.

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

İRAN'DAN DÖRT ÜLKEYE TEHDİT

İran, İsrail'in Şam'daki konsolosluğuna düzenlenen saldırısına misilleme olarak İsrail'e başlattığı hava saldırısının tepkileri halen devam ediyor.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Ebulfazl Şikarçi tarafından İsrail'e destek veren dört ülkeye (ABD,Fransa,İngiltere,Almanya) şu ifadeleri kullandı;

İran'ın savaş yanlısı olmadığını iyi biliyorsunuz ancak sizden veya çaresiz rejimden (İsrail) herhangi bir saldırganın ayağını İsrail'e verilen yanıttan daha güçlü şekilde keseriz.

Şikarçi, "İran'ın meşru ve hukuka uygun eylemlerini kınamak yerine bataklığa batmış gayrimeşru ve terörist siyonist rejimi desteklememenizi ve kendinizi ateşe atmamanızı tavsiye ediyoruz." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan AB'ye tepki: 'Rumlara teslim oldular' Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

İsrail, Şam'da bulunan İran Konsolosluğuna hava saldırısı düzenledi. Aralarında Devrim Muhafızları'nın üst düzey Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi ve diğer yedi Devrim Muhafızı subayının da bulunduğu 16 kişi hayatını kaybetti.

İran, Suriye'de bulunan konsolosluk binasının vurulmasına misilleme olarak İsrail'e 300'den fazla seyir füzesi ve kamikaze İHA saldırısı düzenledi.

İsrail ordusu pazar sabahı yaptığı açıklamada 300'den fazla füze ve kamikaze ihalar ile saldırı düzenlendiğini, bu saldırıların yüzde 99'unun havada imha edildiğini açıkladı.

İran'ın İsrail'in Nevaim askeri üssünde altyapıya zarar verdiğini fakat üssün çalışır vaziyette olduğu açıklandı. Hava saldırılarında İsrail'de 12 kişi yaralandı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading