Yandex Metrica

Moskova'daki terör saldırısı sonrası Putin'den ilk açıklama: Bu suçun arkasındaki herkesi cezalandıracağız

Moskova'daki terör saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi. Putin, yaptığı açıklamada ''Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız" ifadelerini kullandı.

Dünya

31.03.2024, 18:44

Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda dün akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında 115  kişinin hayatını kaybettiğini, ölü sayısının artabileceğini bildirdi. Terör saldırısını DEAŞ üstlendi.

Türkiye, terör saldırısını kınarken Rusya'ya başsağlığı mesajı yolladı. Birçok ülke ve kuruluştan saldırıyla ilgili kınama mesajları yayınlandı.

ABD'nin saldırıyı iki hafta önceden bilmesi dikkat çekti. Saldırının ardından Kremlin'den açıklama geldi. Açıkalamda ''Putin ile görüşen FSB Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova'daki terör saldırısına doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını bildirdi.'' denildi.

O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına Doğu Türkistan boykotu O markanın ürünlerinde Uygur Türklerinin kanı var: Çinli giyim markasına... Haberi Görüntüle

''ULUSAL YAS GÜNÜ İLAN EDİYORUM''

Yaşananlar kanlı bir terör saldırısıdır. Onlarca masum insan, bu terör saldırısının hedefi oldu. İnsan hayatlarını kurtarmak için elinden geleni yapan tüm sağlık ekiplerine, kurtarma ekiplerine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarını ve akrabalarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. 24 Mart tarihini Ulusal Yas Günü ilan ediyorum.

Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Hamas'tan İsrail'le ateşkes açıklaması: 'Müzakerelere kapıyı kapatmadık' Haberi Görüntüle

''UKRAYNA TARAFINDA TEMASLARI VARDI''

Rusya'dan yapılan açıklamada ''Saldırıya katılan teröristler, Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalıştı. Teröristler sınırı geçmeyi planladı ve Ukrayna tarafında temasları vardı.'' ifadelerine yer verildi.

AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı AB'den Gazze çağrısı: Toplu mezarlar soruşturulmalı Haberi Görüntüle

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Tüm dünyanın konuştuğu Moskova'daki saldırıyı gerçekleştiren altı teröristten dördünün kimlikleri açıklandı.

Saldırganların hepsi Tacikistan uyruklu ve isimleri şöyle:

-Nasridinov Makhmadrasul 37 yaşında

-Ismonov Rivozhidin 51 yaşında

-Safolzoda Shokhinjonn 21 yaşında

-Nazarov Rustam 29 yaşında.

Moskova'daki terör saldırısının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi.

Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Bu resmen savaş ilanı: Putin'in evine el koydular... Haberi Görüntüle

''BU SUÇUN ARKASINDAKİ HERKESİ CEZALANDIRACAĞIZ''

Putin'in açıklamaları şöyle;

Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık Rusya'ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız.

Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için Kraliyet son kararını verdi! Ölüm haberleriyle tüm dünya çalkalanmıştı! Kansere yakalanan Kate Middleton için... Haberi Görüntüle

''TERÖRİSTLER İÇİN PENCERE HAZIRLANDI''

Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadele önlemleri getirildi. Rusya Federasyonu'nun özel servisleri teröristlerin işbirlikçilerini belirlemek için çalışıyor. Hiç kimse toplumumuzda çekişme, panik ve nifak yaratamayacak. Moskova ve diğer bölgelerde güvenlik önlemlerini artırdık. Ukrayna’ya kaçmak isteyen dört saldırganın hepsi yakalandı. Asıl mesele, bu saldırının arkasındakilerin yeni suçlar işlemesini engellemek. Ukrayna, terör saldırısının faillerinin sınırı geçerek kaçabilmesi için onlara bir pencere açmayı düşünüyordu.

Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok sayıda ölü ve yaralılar var Avustralya'da AVM'de bıçaklı saldırı! Sidney'de yüzlerce kişi tahliye edildi! Çok... Haberi Görüntüle

''TERÖRİSTLERE ARTIK GELECEK YOK''

Terör saldırısını organize edenler, bir zamanlar Nazilerin yaptığı gibi göz korkutmaya çalışıyor. Teröristler için sadece misilleme ve unutulma vardır, onlara artık gelecek yok. Rus istihbaratı, teröristlerin destekçilerini tespit etmek için çalışıyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading