Yandex Metrica

Almanya'da Filistin hazımsızlığı: Polis, Filistin destekçilerinin çadır kampını boşalttı

Almanya'da Filistin hazımsızlığı: Polis, Filistin destekçilerinin çadır kampını boşalttı

Alman polisi Gazze'ye destek verenler tarafından kurulan kampı şiddet kullanarak boialttı. Polisin sert müdahalesine tepki gösteren protestocular, "Utanın, utanın", "Almanya finanse ediyor İsrail bombalıyor" şeklinde slogan attı.

Dünya

28.04.2024, 21:41

Dünyanın birçok noktasında; özellikle de Batılı ülkelerin en büyük şehirlerinde İsrail'in Gazze'ye yönelik olarak düzenlenen protestolar artarak devam ediyor. Bu gösterilerden biri de Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlendi. Filistin destekçileri tarafından oluşturulan Gazze'ye destek kampı, polis şiddetiyle karşılaştı. Öğle saatlerinde  Federal Meclis ile Başbakanlık arasında kurulan kampa gelen polis ekipleri kampın tahliye dilmesi için uyarıda bulundu. Buna itiraz eden göstericilerle polis arasında arbede yaşandı ve polisin şiddet uyguladığı görüldü. Polisin çadırları söktüğü ve kamp alanında dışarı çıkardığı sırada göstericiler "Utanın, utanın", "Almanya finanse ediyor İsrail bombalıyor" şeklinde slogan attı, bazı göstericiler gözaltına alındı.

Maaşın 80 katı kazanç fırsatını duyan oraya koşuyor: Şartları aslında çok basit Maaşın 80 katı kazanç fırsatını duyan oraya koşuyor: Şartları aslında... Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI HUKUKU UMURSAMIYORLAR"

Göstericilerden Udi Raz, Musevi olduğunu belirterek polise tepki gösterdi. Raz, yaptığı açıklamda "İki haftadır Alman parlamentosunun önünde barışçıl olarak Gazze’de ateşkesin sağlanması ve İsrail’in uluslararası hukuku uygulaması için çağrıda bulunuyoruz. Fakat gücü elinde bulunduranlar bizi antisemitist, aşırıcı ve İsrail’den nefret edenler olarak suçladı. Berlin senatosu karar verdi. Bizi şimdi buradan göndermek istiyorlar. Uluslararası hukuku umursamıyorlar." ifadelerini kullandı.

ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız Haberi Görüntüle

"ALMANYA İSRAİL'E SİLAH SATMAMALI"

Almanya'nın Filistinlileri katleden silahları İsrail'e satmamasını isteyen Raz, "Filistinliler için uluslararası hukukun uygulanmasını istiyoruz. Ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Almanya hükümetinin Filistin'de insanları öldüren silahları İsrail'e sağlamamasını istiyoruz." dedi. 

ABD'deki üniverite olaylarını da hatırlatan Udi Raz, "ABD'deki öğrenciler bizim için bir rol model onları tüm gücümüzle destekliyoruz. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading