Yandex Metrica
Reklam Görseli

Londra'nın 'Muzaffer Marul'unu yerin dibine soktular: Tarihin çok alay edilen kadını!

Londra'nın 'Muzaffer Marul'unu yerin dibine soktular: Tarihin çok alay edilen kadını!

Daha birkaç ay önce 'yeni Margaret Thatcher' olarak sunulan Liz Truss'ın başbakanlık koltuğunda sadece 45 gün kalabilmesi onu İngiliz tarihinin belki de en çok alay edilen kadını yaptı.

Dünya

23.01.2024, 19:58

İngiltere başbakanlığından istifa eden Liz Truss 45 günlük görev süresiyle İngiltere'nin en kısa süre görevde kalan lideri oldu. İsrail yanlısı siyonist politikalar benimsemekle övünen, nükleer bombaları büyük bir zevkle ateşleme emri vereceğini söyleyen ve Avrupa'dan çıkmış İngiltere'yi yeniden küresel güç yapmayı kendine görev edinen Truss, işgal ettiği koltukta ancak 45 gün durabildi. 

İstifasını açıklayan Muhafazakar Parti lideri Truss, ülkesinde ve Avrupa basınında dalga konusu oldu. Özellikle küresel lobilerin sözcülüğünü yapan medya organları Truss'la alay eden içeriklerle okuyucularının karşısına çıktı. 

New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik kriz ile karşı karşıya! New York Times yazdı: Türkiye'nin ticaret hamlesinden sonra İsrail ekonomik... Haberi Görüntüle

SENİN YERİN 10 NUMARA DEĞİL MUTFAK

Kapağına yansıttığı mesajlarla sık sık tartışmaların odağına oturan küreselci The Economist dergisi, dünyaya daha birkaç ay önce 'yeni Margaret Thatcher' olarak sunulmuş Truss'ı ağır biçimde aşağıladı. 

İtalyan askerlerinin kullandığı simgelerle örülü miğfer ve kalkanla resmedilen Truss'ın eline The Economist, silah olarak bir çatal yerleştirdi ve çatalın ucuna da spaghetti makarna taktı. Dergi başlık olarak ise Britanya-İtalya isimlerinin birleştirilmiş hali olan 'Britaly' ifadesini kullanarak "Britaly'e Hoşgeldiniz" cümlesini kullandı.

İngiltere'yi yeniden küresel güç yapma hedefinin 'kadın' Liz Truss'ın boyunu aştığı, müstafi İngiliz Başbakanının Downing Street'teki 10 Numara'lı konutta değil evinin mutfağında bulunması gerektiği mesajını kapağına yansıtan dergi, feminist örgütlerin tepkisini çekti. 

İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci asker öldürüldü? İsrail'de ordu ve bakanlıktan kafaları karıştıran rakamlar: Gazze'de kaç işgalci... Haberi Görüntüle

'İKTİDARSIZ' LONDRA ALAY KONUSU 

Küreselci odakların Almanya merkezli yayın organı Der Spiegel'in hedefinde de Liz Truss ve İngiltere vardı. The Economist'ten farklı olarak doğrudan Truss'ı değil İngiliz devletini hedefe oturtan Alman dergisi, Britanya'nın sembollerinden biri olan Westminister Sarayı önündeki Big Ben saat kulesini çürümüş bir muzla betimledi. 

Der Spiegel, manşetinde şu ifadeyi kullandı: "Muz Adası... İngilizler kendilerini Avrupa'nın alay konusu haline nasıl getirdi?"

Muzun aldığı yamuk şeklin iktidarsız bir erkeği yansıttığı ve Londra'nın zayıflığını gösterdiği yorumları da sosyal medyada geniş biçimde yer buldu. 

İngiliz Daily Mail gazetesi de Truss'a 10 gün raf ömrü olan maruldan daha kısa süre ömür biçmişti. Truss'ın görevdeki 45. gününde istifasını sunmasının ardından Daily Mail'in marulu internette viral oldu ve binlerce kişi tarafından 'Truss kaybetti, marul kazandı' şeklinde paylaşıldı.

İşte o marul dün Avam Kamarası'nın bulunduğu Westminister Sarayı'nın duvarına yansıtıldı. Eylem için seçilen görsel ise Daily Star gazetesinin 'Muzaffer Marul' manşetiydi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading