Yandex Metrica

Sitede Ara

Uçan Hollandalı Ege Denizi'nde: Bu gemi suda mı havada mı?

Uçan Hollandalı Ege Denizi'nde: Bu gemi suda mı havada mı?

Karayip Korsanları filmini anımsatan olay İzmir'e sadece 225 km mesafede olan İskiri adası açıklarında gerçekleti. Devasa yük gemisi Achilleas, İskiri adasına yakınlarında bir bölgede sanki gökyüzündeymiş gibi görüldü. 

Dünya

19.05.2024, 19:05

Uçan Hollandalı Yunan adasından İzmir'e el salladı! İzmir'e 225 km mesafede olan İskiri adası açıklarında seyreden Achilleas adlı yük gemisi gökyüzünde süzülüyormuş gibi görüldü. Devasa bir yük gemisi, Yunanistan'ın anakarası Kimi ile çok sayıda adadan biri olan Skiros arasındaki nakliye hattında seyahat ederken 'yüzerken' objektiflere yakanlandı.

Fata Morgana olarak bilinen tuhaf bir optik yanılsamanın örneklerinden biri olan bu olay Yunan fotoğrafçı Nontas Kalogiannis tarafından çekildi. Adını Arthur efsanesindeki Morgan Le Fey'den alan karmaşık yanılsama, ışığın farklı sıcaklıklardaki hava katmanlarından geçerken bükülmesinin sonucu olur.

Türkiye'de ufuk çizgisi olarak adlandırılan bu olay, ışığın bükülmesi, nesnelerin görüntülerinin hem insan gözüne hem de kameralara göre bozulmasına ve değişmesine neden olur.

Atina'da nefesler tutuldu gözler kritik zirveye çevrildi! Miçotakis Türkiye'ye geliyor Atina'da nefesler tutuldu gözler kritik zirveye çevrildi! Miçotakis Türkiye'ye geliyor Haberi Görüntüle

UÇAN HOLLANDALI EFSANESİ BÖYLE DOĞDU

Çoğu zaman Fata Morgana illüzyonları görüntülerin ters çevrilmesine neden olur, ancak nadir durumlarda, eğer koşullar uygunsa, görüntüler doğru taraf yukarı bakacak şekilde görünebilir ve bu da denizdeyken rahatsız edici hayaletlere neden olabilir.  Bu olay, Semadirek'in batı yakası gibi Yunanistan'ın birkaç bölgesinde meydana geldi.

Jonathan Eyes'ın 2011 yılında çıkardığı Albatrosu Vurmayın!: Denizcilik Efsaneleri ve Batıl İnançlar kitabına göre serapın Uçan Hollandalı efsanesinin kaynağı olduğu düşünülüyor. Serap denizle sınırlı değildir ve havada asılı gibi görünen dağlar da dahil olmak üzere birçok olağandışı manzaranın sorumlusu olabilir.

İsrail Büyükelçiliği yakınında silah sesleri: Çok sayıda polis ekibi bölgede İsrail Büyükelçiliği yakınında silah sesleri: Çok sayıda polis ekibi bölgede Haberi Görüntüle

VE KOMPLO TEORİLERİ...

Frata Morgana, denizcileri ölüme cezbetmek için peri kaleleri yaratmak için büyücülük kullandığına inanılan Arthur büyücüsü Morgan le Fay'in İtalyanca adıdır.

Yıllar boyunca birden fazla 'yüzen gemi' fotoğraflandı ve videoya çekildi; tekneler bir keresinde Cornwall, Devon ve Aberdeenshire'da Britanya'nın ceketi üzerinde havada asılı duruyormuş gibi görünüyordu.

Başka bir görüntüde, güneydeki Limasol şehrinin hemen doğusunda bir hat oluşturan dört gemi, Kıbrıs kıyısı açıklarında denizin üzerinde havada asılı duruyormuş gibi göründü.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading