Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'e yaptırımlar başladı: ABD, mühimmat desteğini kesti!

İsrail'e yaptırımlar başladı: ABD, mühimmat desteğini kesti!

İsrail'in Refah'a yönelik başlattığı operasyon sonrasında Washington'dan üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre ABD, İsrail'e silah sevkiyatını tamamen durdurdu.   

Dünya

10.05.2024, 15:52

İsrail'e soykırım yapmasında yardım eden en büyük destekçisi ABD, gelen tepkiler üzerine mühimmat desteğini kesme kararı aldı.

CBS News'te yer alan habere göre, geçtiğimiz hafta İsrail'e yönelik gerçekleşen bomba sevkiyatı, 1 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah kentinde kullanma endişesinden dolayı Washington'dan üst düzey bir yetkili, İsrail'e mühimmat sevkiyatının durdurulduğunu açıkladı. 

İsrail askerleri insani yardım konvoyunu vurdu: AB'den sert tepki İsrail askerleri insani yardım konvoyunu vurdu: AB'den sert tepki Haberi Görüntüle

''İNCELEMEYE BAŞLADIK''

Yetkili, ''ABD'nin tutumu, İsrail'in gidecek başka yeri olmayan 1 milyondan fazla kişinin barındığı Refah'ta büyük bir kara operasyonu başlatmaması gerektiği yönündeydi. Refah'taki sivillerin insani ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları ve orada Hamas'a karşı Gazze'nin diğer yerlerinden farklı olarak nasıl hareket edecekleri konusunda Stratejik Danışma Grubu formatımızda İsrail ile diyalog içindeyiz. Bu görüşmeler devam ediyor ve endişelerimizi tam olarak gidermiş değil. İsrailli liderler böyle bir operasyon konusunda bir karar noktasına yaklaşmış gibi görünürken, Refah'ta kullanılabilecek belirli silahların İsrail'e transfer edilmesi teklifini dikkatle incelemeye başladık.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading