Yandex Metrica

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek

İsrail basını duyurdu: İran'a 'açık ve etkili' cevap verilecek

İsrail'in İran'ın saldırılarına cevap verip vermeyeceği merak edilirken İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu hükümetin karar verdiğine yönelik bir habere imza attı. Kaynak verilmeyen habere göre İsrail, İran'ın hava saldırılarına karşı "açık ve etkili" bir biçimde karşılık verecek.

Dünya

24.04.2024, 12:36

İsrail'den yayın yapan Kanal 12 televizyonu, İsrail'in İran tarafından 13 Nisan'da düzenlenen hava saldırılarına cevap vereceğini iddia etti. Haberde "açık ve etkili" ifadesi kullanıldı. İsrail Savaş Kabinesi'nin uzun süren toplantıda İran'a karşı muhakkak bir karşılık verilmesi yönünde karar alındığı belirtilen haberde verilecek karşılığın bölgede bir savaşa yol açmamasına dikkat edileceği kaydedildi. Ayrıca verilecek saldırıyla İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun da parşalanmamasının sağlanması hedefleniyor. Haberde ayrıca Savaş Kabinesi'nin yarın yeniden toplanacağı duyuruldu.

Kanal 12'de daha önce yer alan haberde Savaş Kabinesi'nin toplantısında İran'ın saldırısına cevaben çeşitli seçeneklerin tartışıldığı ve bu seçeneklerin her birinin "İran'a karşı acı verici misilleme saldırısı" olduğu öne sürülmüştü.

Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Gazze Şeridi'nde hareketlilik! İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminden ayrıldı Haberi Görüntüle

"İSRAİL'İN SALDIRISI YAKIN"

NBC News'e konuşan bir ABD'li yetkili İsrail'in İran'ın misillemesine tepkisinin "yakın" olduğunu söyledi. Bu arada İsrail hava kuvvetleri İran'a saldırı için hazırlıkları tamamladığı İran'ın da alarm durumuna geçtiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri António Guterres, dünya liderlerinden oluşan bir koronun itidal çağrısı yapması üzerine uçurumun eşiğine gelindiğini ve buradan geri dönülmesi gerektiğini söyledi. Başkan Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu İran'a yeni saldırılar düzenlememesi konusunda uyardı ve ABD'nin İran'a yönelik herhangi bir saldırı eylemine katılmayacağını söyledi ancak özel olarak Netanyahu'nun ABD'yi daha geniş bir çatışmaya sürüklemeye çalışmasından korktuğunu söyledi. 

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

İSRAİL: "HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI"

İsrail Hava Kuvvetlerinin, İran'a yönelik muhtemel bir saldırı için yürüttüğü hazırlıkları tamamladığı bildirildi. İsrail devlet televizyonu KAN yaptığı yayında, İsrail'in İran'a kontrol edebilmesine imkan verecek, karşılık veremeyeceği ve bölgeyi kapsamlı bir savaşa sürüklemeyeceği, cevap veremeyeceği sınırlı bir saldırı planladığını duyurdu. İran ile gerginliğini tırmandırılmasıyla Gazze'nin ikincil duruma düşmesinin istenmediğine dikkat çekilen yayında, İsrailli yetkililerin İran'ın ilk kez kendi topraklarından doğrudan bir saldırı gerçekleştirildiği için kırmızı çizginin aşıldığını ve buna karşılık vermenin zorunlu olduğu görüşünü taşıdığı belirtildi. İsrail Hava Kuvvetlerinin İran'a yönelik olası bir saldırı için yürüttüğü hazırlıkları tamamladığına işaret edilen yayında, saldırının ne şekilde olacağına dair bilgi verilmezken, İran'da suikast operasyonları ya da geniş çaplı bir elektronik saldırının da uzak görülmediği ifade edildi. Yayında bilgisine başvurulan bir İsrailli yetkili, ülkesinin İran'a yönelik planlanan bir saldırı öncesinde Amerika Birleşik Devletleri'ne bildirimde bulunmak konusunda Washington'a söz verdiğinin altını çizdi.

Füzeler başkenti karanlığa gömdü: Hava saldırıları enerji tesislerini yerle bir etti Füzeler başkenti karanlığa gömdü: Hava saldırıları enerji tesislerini yerle bir... Haberi Görüntüle

"DAHA GÜÇLÜ CEVAP VERECEĞİZ"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in muhtemel saldırısına "süratli", "daha güçlü" ve "daha kapsamlı" yanıt vereceklerini söyledi. Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, Abdullahiyan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile telefonda bölgedeki durumu görüştü. İran'ın İsrail'e saldırısının "meşru müdafaa" kapsamında gerçekleştirildiğini mevkidaşına aktaran Abdullahiyan, bölgedeki krizlerin temelinde İsrail'in yıkıcı politikalarının olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'de on binlerce sivili öldürdüğü saldırıya İngiltere'nin verdiği desteği eleştiren Abdullahiyan, "Son altı ayda mazlum Gazze halkının üzerine yüz binlerce ton bomba atılırken İngiltere'nin, İran'ın Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51. maddesine göre meşru müdafaa çerçevesinde İsrail rejiminin diplomatik mekanlara barbarca saldırısına verdiği tepkiden endişe duyması şaşırtıcıdır." değerlendirmesinde bulundu. İran Dışişleri Bakanı, Tel Aviv'in İran topraklarına muhtemel saldırısına ilişkin ise, "İran, bölgede gerilimin tırmanmasını istemiyor ancak İsrail rejimi macera ararsa bir sonraki tepkimiz süratli, daha güçlü ve daha kapsamlı olacaktır." ifadelerini kullandı. Cameron ise İran'ın İsrail'e askeri saldırısının endişe verici olduğunu ifade ederek, "İsrail'den karşılık vermemesini isteyeceğiz çünkü son dönemde yaşananların tekrar ve daha geniş çapta yaşanmasını istemiyoruz." dedi.

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı Haberi Görüntüle

"SANİYELER İÇİNDE CEVAP VERİRİZ"

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri, İsrail'in muhtemel saldırısına saniyeler içinde karşılık vereceklerini söyledi.

Devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Bakıri, İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna saldırarak "stratejik hata" yaptığını ifade etti.İran'ın bu sayede meşru müdafaa çerçevesinde askeri ve savunma kapasitesini ortaya koyduğunu söyleyen Bakıri, "Siyonist rejimin, başka bir hata yapması durumunda 12 gününün kalmayacağını ve cevabın günler veya saatler değil saniyeler içinde verileceğini bilmesi gerekiyor." dedi.İran'ın her türlü ihtimale hazır olduğunu belirten Bakıri, "Siyonistler ikinci hatayı yapmamalı çünkü İran'ın tepkisi daha sert, daha güçlü ve daha hızlı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN SALDIRISINA KARŞI İRAN'IN CEVABI

İsrail, İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan konsolosluk binasına 1 Nisan'da saldırı düzenlemiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıya İran'dan uzun süre cevap beklenirken İran, 13 Nisan'da akşam saatlerinde yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle İsrail'e karşı saldırı başlatmış, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu açıklamıştı. İsrail ise saldırıların hava savunma sistemleriyle ve ABD, İngiltere ve Ürdün yardımıyla önlendiğini duyurmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading