Yandex Metrica

İskoçya'da Yousaf depremi! İlk Müslüman başbakan istifa etti

İskoçya'da Yousaf depremi! İlk Müslüman başbakan istifa etti

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, bu hafta yapılması öngörülen güven oylamasından yeterli desteği alamayacağı gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Dünya

13.05.2024, 13:32

BBC'de yer alan habere göre, İskoçya'nın Müslüman lideri Humza Yousaf bugün istifa edecek. SNP liderinin, partisinin İskoç Yeşilleri ile iktidar paylaşımı anlaşması olan Bute House Anlaşması'nın Perşembe günü çökmesinin ardından istifa etmesi bekleniyordu.

Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı: Yakıt fiyatları yükselecek mi? Dev rafineri bir kez daha vuruldu, petrol ülkesinde kıtlık başladı:... Haberi Görüntüle

YOUSAF DESTEK BULMAKTA ZORLANIYOR

Humza Yousaf azınlık hükümetine liderlik etmek için destek bulmakta zorlanıyor. Yousaf bu hafta iki güven oylamasıyla karşı karşıya kalacak; biri bizzat kendisine, diğeri hükümetine.

Yousaf, İskoçya'daki muhalefet partilerine, oylama öncesinde "ortak bir zemin" bulmalarını isteyen bir mektup yazmıştı.

İskoçya'nın Müslüman lideri Humza Yousaf

İskoç Yeşilleri, Yousaf'ın toplantı davetini kabul edip etmemeye karar vermek için daha sonra toplanacaklardı.

Yousaf'ın istifa süreci SNP'nin Yeşiller'le olan anlaşmasını sona erdirme kararı, SNP'nin 2030 iklim hedeflerini iptal etme kararına verilen tepkinin ardından geldi.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192 kez öksürmese kimse şüphelenmeyecekti! Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını dolandırarak büyük ödülü aldı: 192... Haberi Görüntüle

İSTİFA BASKISI ARTACAK

Kendisine yönelik güvensizlik önergesi kişisel olarak bağlayıcı değil ancak kaybederse Yousaf'ın istifa etmesi yönünde yoğun bir baskı altına girecek.

Hükümet oylamasını kaybetmesi durumunda, MSP'lerin yeni bir birinci bakanı seçmek için 28 günü olacak veya otomatik olarak İskoç Parlamentosu seçimini tetikleyecek.

İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak hayal kırıklığı yaşıyor İngiltere'de yerel seçim sonuçları büyük ölçüde belli oldu: Başbakan Sunak... Haberi Görüntüle

İSKOÇYA'NIN İLK MÜSLÜMAN BAŞBAKANI YOUSAF İSTİFA ETTİ!

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, bu hafta yapılması öngörülen güven oylamasından yeterli desteği alamayacağı gerekçesiyle görevinden istifa etti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading