Yandex Metrica

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan yetkilileri bir araya geldi: Gümrük kapılarında geçişler kolaylaştırılacak

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan yetkilileri bir araya geldi: Gümrük kapılarında geçişler kolaylaştırılacak

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticarete dair çeşitli konuların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Dünya

20.05.2024, 22:26

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan arasında gümrük ve bölgesel ticarete dair çeşitli konuların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve beraberindeki heyetin, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te düzenlenen Gümrük Konularında Üçlü Komite Toplantısına katıldığı belirtildi.

Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Rus istihbaratı açıkladı: Moskova'da bombalı saldırıya karışan şüphelinin iadesi tamamlandı Haberi Görüntüle

GÜRÜK KAPILARINDAN GEÇİŞLER KOLAYLAŞTIRILACAK

Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan'dan yetkililerin çeşitli istişarelerde bulunduğu belirtilirken Gürcistan'a ve Azerbaycan'da Nahçıvan'a açılan gümrük kapılarında geçişlerin kolaylaştırılmasına yönelik işbirliğinin geliştirilmesi konusunun ele alındığı kaydedildi.

"Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun etkinliğinin sağlanması ve gümrük işlemlerinin kolaylaştırılmasına yönelik elektronik bilgi alışverişinin görüşüldüğü toplantı çerçevesinde bölgesel ticaretin ve transit kapasitesinin artırılması konularında görüşmeler gerçekleştirilmiştir." denilen açıklamada Üç ülke arasında gümrük konularında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik ikili toplantıların yapıldığı ve Uçarmak'ın Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde Türk iş insanlarıyla da bir araya geldiği aktarıldı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading