Yandex Metrica

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı

Son dakika: İsrail'den İran'a füzeli misilleme saldırısı

Son dakika haberleri... İsrail, İran'ın cumartesiyi pazara bağlayan gece yaptığı saldırıya karşı bu sabah füzeli misilleme ile cevap verdi. İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan üzerinde görülen 3 İHA'nın imha edildiğini duyurdu. Öte yandan İran'da tüm uçuşlar askıya alındı. New York Times, üç İranlı yetkilinin İsfahan yakınındaki bir hava üssüne saldırı düzenlendiğini doğruladığını bildirdi. İsrail ordu radyosu üst düzey İsrailli askeri liderlerin Tel Aviv'deki Kirya askeri karargahında buluştuğunu bildirdi. İran medyası, İsrail’in dronlarla saldırdığını ve savunma sisteminin saldırıyı önlediğini belirtti. İran hükümeti henüz resmi bir açıklama yapmadı. İsrail'in saldırıdan önce, İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini ABD'ye haber verdiği ve Washington'ın bu saldırıyı desteklemediği belirtildi.  İran Ordusu Genel Komutanı Abdurrahim Musevi, İsrail'in saldırı düzenlediği iddialarına neden olan İsfahan eyaletindeki patlamanın "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemi tarafından ateş açılması" kaynaklı olduğunu öne sürdü.

Dünya

22.04.2024, 11:48

Korkulan oldu ve İsrail, İran'a füzeli misilleme saldırısı başlattı. Ortadoğu yangın yerine dönerken İsrail, füzelerle İran'ı vurdu. İran'da İsfahan havalimanında patlama sesleri duyulduğu belirtildi. İşte tüm detaylar...

Amerikan medyası, ABD'li yetkililere dayandırarak geçtiği haberlerde, İsrail'in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirdi.

Çin Denizi'nde tehlikeli manevra: Filipin gemisini tazyikli su ile taciz ettiler Çin Denizi'nde tehlikeli manevra: Filipin gemisini tazyikli su ile taciz... Haberi Görüntüle

İSRAİL'DEN MİSİLLEME SALDIRISI

İlk olarak Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da takipçilerine aktarıldı.

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkililere dayandırılan haberlere göre İsrail, yerel saatle cuma sabahı erken saatlerde İran'a yönelik bir karşı saldırı düzenledi.

ABC News, İsrail'in aynı zamanda Suriye ve Irak'ta da bazı bölgeleri vurduğu yönündeki iddiaların doğrulanmadığını belirtti.

Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri öldü Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri... Haberi Görüntüle

İSRAİL, SALDIRIDAN ÖNCE ABD'YE HABER VERMİŞ

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı. ABD'li yetkili, İsrail'in saldırıdan önce, "İran'a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini" perşembe günü haber verdiğini ve ABD'nin bu saldırıyı "desteklemediğini" kaydetti.

Ayrıca yetkili, söz konusu saldırıda vurulan bölgenin nükleer bir tesis olmadığını da sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon ise söz konusu saldırıyı henüz resmi olarak doğrulamadı.

Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını açıklayacak! FED faiz kararı ne olur? Yatırımcıların beklediği gün geldi: ABD Merkez Bankası FED faiz kararını... Haberi Görüntüle

"FÜZE SALDIRISI OLMADI"

İranlı yetkililere dayandırılan haberlerde ise İran'a füze bir saldırısı olmadığı belirtildi. İranlı yetkililer, "Küçük bir saldırı oldu, püskürttük. İsfahan'da duyulan patlama İran'ın hava savunma sisteminin aktivasyonu sonucu gerçekleşti." ifadelerini kullandı. 

Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker hayatını kaybetti Kenya'da askeri helikopter düştü: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 asker... Haberi Görüntüle

İSFAHAN'DA PATLAMA SESLERİ GELDİĞİ DUYURULDU

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu.

Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı." ifadelerine yer verilmişti.

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirmişti.

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktarmıştı.

İran Devlet Medyası, İsfahan'daki nükleer tesislerin tamamıyla güvende olduğunu hava savunma sistemlerinin aktif hale getirildiğini duyurdu.

F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir amatörlük F-16 savaş uçaklarının koordinatlarını verdi: Depolama planlarını anlattı: İnanılmaz bir... Haberi Görüntüle

TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

IRNA, İsfahan'daki patlamaların ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların askıya alındığını bildirdi.

ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız ABD'den Gazze Kasabı Netanyahu'ya Refah uyarısı: Kara saldırısına karşıyız Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA: KUZEY İSRAİL'DE SİRENLER ÇALIYOR

İsrail'in İran'a karşı başlattığı misilleme saldırısının ardından İsrail ordusundan da bir açıklama geldi. İsrail ordusu Kuzey İsrail'de sirenlerin çaldığını açıkladı. 

İran Ulusal Uzay Merkezi Sözcüsü Hossein Dalirian, ''Şu ana kadar sınır dışından İsfahan'a veya ülkenin diğer bölgelerine herhangi bir hava saldırısı olmadı. Sadece başarısız ve aşağılayıcı bir quadcopter uçurma girişiminde bulundular ve quadcopter'lar da düşürüldü.''  dedi.

Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Alman medyasından çarpıcı yorum: Erdoğan, Steinmeier'den daha cesur konuştu Haberi Görüntüle

İSRAİLLİ SİYASETÇİLERİN AÇIKLAMALARI

Öte yandan İsrailli siyasetçilerin İran'a Tel Aviv'in düzenlediği iddia edilen saldırıyı ima eden açıklamaları dikkat çekti. 

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in düzenlediği saldırının yetersizliğine işaret ederek, bunu "zayıf" şeklinde nitelendirdi.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'dan milletvekili Tally Gotliv de söz saldırıyı ima ederek sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

İsrail Meclisinde Güvenlik ve Dışişleri Komitesi üyesi olan milletvekili Gotliv, şu açıklamayı yaptı;

"Günaydın sevgili İsrail halkı, gururla başınızı dik tutacağınız bir sabah. İsrail güçlü bir devlettir, caydırıcılığın yeniden tesis edilmesini umuyorum." 

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberinde, Dışişleri Bakanlığının, büyükelçiliklerden İsrail'in İran'a saldırı düzenlediği yönündeki iddialar hakkında açıklama yapılmamasını talep ettiği belirtildi.

Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen toplattırlımaya başlandı! Magnum dondurmalarında korkutan detay! Ağır plastik ve metal şüphesiyle acilen... Haberi Görüntüle

İRAN'DAKİ NÜKLEER TESİSLERDE HASAR YOK

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), İran’daki nükleer tesislerde herhangi bir hasarın meydana gelmediğini duyurdu.

UAEA’nın sosyal medya hesabından, İran Hava Kuvvetleri Üssü'nün bulunduğu İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulması üzerine yapılan açıklamada, "UAEA, İran’ın nükleer tesislerinde herhangi bir hasarın yaşanmadığını doğrular.” ifadesi kullanıldı.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

İRAN ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İran Ordusu Genel Komutanı Abdurrahim Musevi, İsrail'in saldırı düzenlediği iddialarına neden olan İsfahan eyaletindeki patlamanın "şüpheli bir hava cisminin tespit edilmesi üzerine hava savunma sistemi tarafından ateş açılması" kaynaklı olduğunu öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading