Yandex Metrica

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek

Rusya-Ukrayna tüm hızıyla devam ederken Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakanlık Kanada'nın yaza doğru 450 SkyRanger drone'u Kiev'e yollayacağını duyurdu. 

Dünya

29.04.2024, 09:43

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Kanada'nın yaz aylarında 450 adet SkyRanger çok amaçlı insansız hava aracını Kiev'e transfer etmeye başlayacağını öne sürdü.

SkyRanger drone.jpg

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

UKRAYNA'YA 450 KANADA DRONE'NU 

Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Telegram kanalında yayınlanan mesajda, "Ukrayna, drone koalisyonunun olağanüstü toplantısında ortaklarını savaş alanındaki durum ve saldırıları püskürtmek için acil ihtiyaçlar konusunda bilgilendirdi. Toplantı sonucunda 450 çok amaçlı SkyRanger'in Kanada tarafından gönderileceği bildirildi" denildi.

Kanada Savunma Bakanı Bill Blair 20 Şubat'ta ülkesinin Ukrayna'ya toplam 95 milyon dolardan fazla maliyetle 800'den fazla SkyRanger R70 çok amaçlı insansız hava aracı göndereceğini ifade etti.

Diplomasi oyunları: ABD yardım hazırlıyor, İsrail Refah'ı işgal ediyor Diplomasi oyunları: ABD yardım hazırlıyor, İsrail Refah'ı işgal ediyor Haberi Görüntüle

ALMANYA'DAN DA 16 VECTOR KEŞİF UÇAĞI

Öte yandan Alman hükümeti 10 Nisan'da, Almanya'nın Kiev'e iki haftadan kısa bir süre içinde 155 mm kalibreli 6 bin topçu mühimmatının yanı sıra 16 Vector keşif uçağı ve 30 RQ-35 Heidrun keşif uçağı gönderdiğini bildirdi.

Vector keşif uçağı.jpg

Sonunda bu da oldu! Sahte kaju ürettiler! Görenler gerçek sanıyor Sonunda bu da oldu! Sahte kaju ürettiler! Görenler gerçek sanıyor Haberi Görüntüle

RUSYA: "ATEŞLE OYNAMAYIN"

Rusya ise Ukrayna'ya yapılan silah tedarikinin barışa doğrudan müdahale ettiğini belirterek, NATO ülkelerini "ateşle oynamayın" diyerek uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov.jpg

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya silah içeren her türlü kargonun Rusya için meşru bir hedef haline geleceğini kaydetti. 

Lavrov'a göre ABD ve NATO, yalnızca silah sağlayarak değil, aynı zamanda İngiltere , Almanya, İtalya ve diğer ülkelerdeki personeli eğiterek de çatışmaya doğrudan dahil oluyor. Kremlin, Ukrayna'nın Batı'dan gelen silahlarla desteklenmesinin müzakerelere katkı sağlamayacağını ve olumsuz etki yaratacağını belirtti.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading