Yandex Metrica

İngiltere'de sığınmacı krizi! Ruanda'ya göçmen taşıyan uçağın kalkışı AİHM kararıyla engellendi

İngiltere'de sığınmacı krizi! Ruanda'ya göçmen taşıyan uçağın kalkışı AİHM kararıyla engellendi

İngiltere geçtiğimiz günlerde sığınmacıları Ruanda'ya gönderme kararı almıştı. Bu karar kapsamında Ruanda'ya kalkan ilk uçağın AİHM kararıyla kalkışı engellendi. İnsan hakları kuruluşları sığınmacıların Ruanda'ya gönderilmesi kararına oldukça tepkili....

Dünya

23.01.2024, 19:24

İngiltere radikal bir karar alarak ülkedeki tüm sığınmacıları Ruanda'ya gönderme kararı almıştı.

Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Türkiye'nin İsrail kararı dünyada böyle yankılandı Haberi Görüntüle

AİHM KARARI UÇAĞIN KALKMASINI ENGELLEDİ

Ruanda'ya gönderilecekler arasında yer alan bir sığınmacının, avukatının başvurusu üzerine AİHM'den önemli bir karar geldi. Mahlkeme bu kişinin uçağa bindirilmesini engelledi.

Kararda, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin "Ruanda'ya gönderilecek mültecilerin, oradaki sığınma başvurularında adil ve etkili bir yasal desteğe erişemeyeceği" yönündeki değerlendirmesi dikkate alındı.

Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Rusya ve Çin doları tarihe gömdü: Artık ticarette dolar kullanılmayacak Haberi Görüntüle

AİHM'DEN SON DAKİKA MÜDAHALESİ

Ayrıca İngiliz yargıçların, Ruanda'nın ne kadar güvenli olduğu konusundaki şüpheli yaklaşımına da dikkat çekildi.

İngiliz basınına konuşan kaynaklar, hükmün İngiltere'nin sınır dışı kararı aldığı tüm sığınmacılar için geçerli olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri de BBC'ye yaptıkları açıklamada, AİHM'nin "son dakika" müdahalesinin ardından uçağın kalkamayacağını doğruladı.

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

BAŞBAKAN İNGİLTERE'Yİ AİHM'DEN ÇIKARMAKLA TEHDİT ETTİ

Gün boyunca başkent Londra'ya yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta bulunan Amesbury'deki askeri havaalanı Boscombe Down'da hazır bekleyen uçakta, ilk aşamada sadece 7 kişinin olacağı açıklanmıştı.

İlk listede 120'den fazla kişi olsa da İngiliz mahkemelerinin aldığı kararların ardından sayı 7'ye kadar gerilemiş, Dışişleri Bakanı Liz Truss sayıya bakılmaksızın uçağın havalanacağını açıklamıştı.

Gün içinde Başbakan Boris Johnson da İngiltere'yi AİHM'den çıkarmakla tehdit etmiş ve başvuruları yapan avukatları "sığınmacıları sömüren suçlulara yardım etmekle" suçlamıştı.

Milletvekillerinden ABD'ye veto: Büyükelçi Irak'tan sınır dışı edilsin! Milletvekillerinden ABD'ye veto: Büyükelçi Irak'tan sınır dışı edilsin! Haberi Görüntüle

İNSAN HAKLARI KURULUŞLARINDAN TEPKİ

İngiltere'de yasa dışı olarak bulunan göçmen ve sığınmacıları Ruanda'ya göndermek için 14 Nisan'da iki ülke arasında Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklığı anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmaya insan hakları kuruluşları tepki göstermişti.

13 Haziran'da Temyiz Mahkemesi; yargıçlar, göçmen ve sığınmacıları Ruanda'ya götürecek ilk uçuşun yapılabileceğine hükmetmişti. Bireysel başvuruları da reddedilen sığınmacıların avukatları, uçağın kalkmasına saatler kala AİHM'e başvuru yapmıştı.

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı Haberi Görüntüle

'BRİTANYA'YI UTANDRIAN AHLAK DIŞI POLİTİKA'

Anglikan Kilisesi'nin üst düzey liderleri Times gazetesine yazdıkları mektupta planı, "Britanya'yı utandıran ahlak dışı bir politika" olarak nitelendirdi.

Canterbury ve York Başpiskoposları ile Lordlar Kamarası'nda görev yapan 20'den fazla piskopos tarafından imzalanan mektupta, sınır dışı edilenlerin "sığınma taleplerinin dikkate alınmadığı... ya da içinde bulundukları durumu anlamaya yönelik herhangi bir girişimde bulunulmadığı" belirtildi.

İngiltere Kilisesi'nin tüm üst düzey yöneticileri tarafından imzalanan mektupta, Ruanda'ya gönderilenlerin İngiltere'deki aileleriyle yeniden bir araya gelme şanslarının olmadığı belirtildi.

"Birçoğu tarifsiz dehşetten kaçan çaresiz insanlar... Herkese sığınma hakkı tanıyamayız, ancak etik sorumluluklarımızı bir kenara bırakmamalı ya da sığınma talebinde bulunma hakkını koruyan uluslararası hukuku göz ardı etmemeliyiz."

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

'UTANDIRICI BİR DARBE'

Guardian gazetesi AİHM'in kararının İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İçişleri Bakanı Priti Patel için "utandırıcı bir darbe" olduğunu yazıyor.

Johnson ve Patel, sığınmacıları İngiltere'den yaklaşık 6 bin 500 km uzakta bulunan Ruanda'ya Mayıs ayında göndermeye başlayacaklarını söylemişti.

Soykırımcı İsrail'den teröristlere has taktik: Bu yolla ölü ve yaralı sayısı katlanıyor Soykırımcı İsrail'den teröristlere has taktik: Bu yolla ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

'RUANDA HAVA KOMEDİSİ'

İngiltere'de ücretsiz dağıtılan Metro gazetesi ise yaşananlar için "Ruanda hava komedisi" başlığını attı.

Kassam Tugayları yayınladı! İsrailli esir Goldberg-Polin Netanyahu'ya ateş püskürdü: Kendinizden utanmalısınız Kassam Tugayları yayınladı! İsrailli esir Goldberg-Polin Netanyahu'ya ateş püskürdü: Kendinizden... Haberi Görüntüle

'AVRUPALI YARGIÇLARLA TARTIŞMA ROTASINA GİRİLDİ'

Times, İngiltere'nin Avrupalı yargıçlarla bir "çatışma rotasına" girdiğini yazıyor.

Gazeteye konuşan bir hükümet yetkilisi "Yerel mahkemeler ki buna en yüksek mahkemeler de dahil, art arda verdikleri kararlarla sığınmacıları Ruanda'ya gönderme planına onay verdi ama bir yabancı mahkeme gelip 'hayır, yapamazsınız' diyor. Nöbetçi bir Avrupalı yargıç, İngiltere mahkemelerinde günlerce süren tartışmalarla alınan kararları bozdu" diyor.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

17 SIĞINMACI AÇLIK GREVİ YAPARAK PROTESTO ETTİ

İngiltere'nin sığınmacıları 14 Haziran'da Afrika ülkesi Ruanda'ya göndermeye başlayacağını açıklamasının ardından Ruanda'ya gönderilecek Suriye, Mısır ve Sudan'dan en az 17 sığınmacı kararı açlık grevi yaparak protesto etti.

Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama Biden'ın seçim kampanyasında değil Çin Komünist Partisi'yle bağları var denilmişti: ABD'de TikTok yasak ama... Haberi Görüntüle

BAKANLIKTAN PROTESTOCULARA MEKTUP: DAHA ÖNCE SINIR DIŞI EDERİZ

İngiltere’nin The Guardian gazetesi, Ruanda’ya gönderileceklerini öğrendikten sonra açlık grevine başlayan 17 sığınmacının İçişleri Bakanlığından bir mektup aldığını ve protestolarına son vermezlerse “daha önce sınır dışı edileceklerinin” söylendiğini yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading