Yandex Metrica

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor

Fransa Savunma Bakanı Lecornu, İran-İsrail gerilimi hakkında açıklamalarda bulundu. Lecornu İran hakkında 'Avrupa'nın güvenliğini sarsıyor' açıklamasında bulundu.  

Dünya

03.05.2024, 12:55

İran-İsrail arasında yaşanan gerilime Fransa'da dahil oldu. Ortadoğu'da yeni bir savaş çıkma ihtimalinden endişelenen Fransızlar, taraflara sakinlik çağrısında bulundu. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu İran-İsrail gerilimini ve daha sonra bölgedeki durumu değerlendirdi. Lecornu, Fransa'nın Ortadoğu'daki gerilimin azalmasını önlemek için her şeyi yaptığını dile getirdi.

Fransız gazetesi Le Parisien'e açıklamalarda bulunan Lecornu, 7 Ekim saldırıları sonrasında İsrail'in meşru müdafaa kapsamında askeri operasyon gerçekleştirdiğini belirtti. İran-İsrail gerilimine değinen Fransız bakan, İran'In sadece Ortadoğu'da değil, Avrupa için de güvenlik sorunu oluşturduğunu ifade etti.

Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi Melania Trump'ı aldattığı iddia edildi! İşte Trump ve çapkınlıkları... Donald Trump'ın kirli çamaşırları ortaya döküldü! Sus payı davasında eşi... Haberi Görüntüle

''RUSYA'YA YARDIM EDİYORLAR''

İran'In Ukrayna savaşında Rusya'ya yardım ettiğini, nükleer konusunda endişelerinin olduğunu dile getirdi. İsrail'e hava saldırısı sırasında İran'a ait drone'ları Ürdün hava sahasında vurmalarına muhalefetten gelen eleştirilere ise, Ürdün otoriteleri ile mutabakat çerçevesinde Fransa'nın bölgedeki tehditlere karşı korumak için yapıldığı belirtildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Loading