Yandex Metrica

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı

Beyaz Saray Sözcüsü Jean-Pierre, İsrail'in İran'a yönelik saldırıları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Sözcü, "Ortadoğu'daki son gelişmelere ilişkin sorularınız olduğunu biliyorum ancak şu anda bu haberlere ilişkin bir yorumumuz yok." dedi.

Dünya

02.05.2024, 11:47

Günlük basın brifinginde gündeme dair ABD'nin görüşlerini aktaran Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İsrail'in İran'a yönelik saldırıları hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Jean-Pierre, "Ortadoğu'daki son gelişmelere ilişkin sorularınız olduğunu biliyorum ancak şu anda bu haberlere ilişkin bir yorumumuz yok." diye konuştu. Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın da yorum yapmadığını söyleyen ABD'li sözcü, olayları takipğ ettiklerini belirtti. 

BAE'de yas: Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan hayatını kaybetti BAE'de yas: Şeyh Tahnun bin Muhammed Al Nahyan hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

BLINKEN'DAN AÇIKLAMA

G-7 Zirvesi için İtalya'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarıyla ilgili konuşmayacağını ve bu saldırılarla ilgili kendilerinin dahli olmadığını söyledi. Blinken, Gazze'deki çözüme odaklandıklarını ancak İran'a karşı İsrail'i tam destek verdiklerini vurguladı.Refah'a düzenlenecek olası saldırıya karşı olduklarını belirten Blinken, Refah'ta 1,4 milyon insanın bulunduğunu ifade etti. Buradaki sivillerin güvenliğindne endişe duyduklarını bildiren ABD'li bakan,  "Refah'ta kapsamlı bir askeri operasyonu destekleyemeyiz." şeklinde konuştu.

LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze hazımsızlığı LGBT ve PKK paçavrasın onay: Filistin bayrağına yasak! Eurovision'da Gazze... Haberi Görüntüle

İSRAİL, İRAN VE SURİYE'YE SALDIRDI MI?

İran devlet televizyonu, İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. İran resmi ajansı IRNA da patlama seslerinin Tebriz eyaletinin kuzeybatısından da geldiğini kaydetmişti. Amerikan medyası ise ABD'li yetkililere dayandırarak yayımladığı haberlerde, İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediğini Bildirmişti. İsrail makamları, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, İranlı yetkililer henüz doğrudan İsrail'i suçlamadı. Öte yandan, Suriye haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, İsrail'in, ülkenin güney sınırlarındaki hava savunma sistemlerinin bulunduğu birkaç noktaya roket saldırısı düzenlediği ileri sürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading