Yandex Metrica

Gazze'de PKK planı: CENTCOM elebaşı, Haseke'den kalktı İsrail'e gitti

Gazze'de PKK planı: CENTCOM elebaşı, Haseke'den kalktı İsrail'e gitti

Suriye işgalinde PKK/YPG'nin üst yöneticisi konumundaki CENTCOM komutanı Erik Kurilla, Gazze'ye kara operasyonu konusunda büyük korku yaşayan İsrail'e çantasında bazı planlarla gitti.

Dünya

01.05.2024, 12:06

Suriye'yi işgal için sahnelenmiş PKK-DEAŞ tiyatrosunun yönetici isimlerinden Michael Erik Kurilla, Gazze'ye karadan saldırı hazırlıkları kapsamında İsrail'e geldi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile görüşen Kurilla'nın bu ziyareti, Pentagon'un bölgeye 2 bin Amerikan askeri gönderme hamlesiyle eşzamanlı gerçekleşti. 

Kurilla'nın Kudüs turunu İsrail ordusu duyurdu. İşgalci güçlerce yapılan açıklamada, "CENTCOM Komutanı General Kurilla, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin daveti üzerine bu sabah resmi bir ziyaret için İsrail'e geldi" denildi. Kurilla, Filistinlilere 'insan hayvanlar' diyen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile de bir araya gelecek. 

Michael Erik Kurilla ve Herzi Halevi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı olamaz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunan basınına konuştu: Türkiye'nin olmadığı enerji projesi başarılı... Haberi Görüntüle

KARA OPERASYONUNDAN KORKUYORLAR 

Hamas'a bağlı Kassam Tugayları siyonistlerin işgaline direniş için Gazze'de yoğun bir hazırlık yürütürken bölgeye kara operasyonu konusunda İsrail yönetimi ikiye bölünmüş durumda. Savunma Bakanı Gallant, bedeli ne olursa olsun operasyonların başlaması gerektiğini savunurken kabinede bazı isimler ise saldırının İsrail açısından ağır sonuçlara yol açabileceğini belirterek başka seçeneklerin devreye sokulmasını istiyor. 

İsrail ordusunun kara operasyonuna başlaması halinde durumun 'batağa' dönüşeceği ve en iyi senaryoda bile 10 bine yakın İsrail askerinin öldürüleceği şeklinde tahminler yürütülüyor. Amerikan özel kuvvetlerinden oluşan 2 bin personelin çatışmalara katılmayacağı ve İsrail ordusuna danışmanlık hizmeti vermekle yetineceği kaydedilirken bu aşamada ordu kayıplarını azaltmak için PKK seçeneği de masada. 

ABD destekli terör örgütü PKK/YPG, sözde 'mezuniyet törenleri' ile sık sık propaganda görüntüleri yayınlıyor. 

Huawei'ye ABD ambargosu: Çip satışı yapan şirketlerin lisansları iptal edildi Huawei'ye ABD ambargosu: Çip satışı yapan şirketlerin lisansları iptal edildi Haberi Görüntüle

BÖLGESEL SAVAŞTAN KAÇINMANIN YOLU

Suriye'nin 3'te 1'ini işgal eden PKK/YPG'nin 'üst yöneticisi' konumundaki CENTCOM Komutanı Erik Kurilla, Gazze işgali için İsrail'e silahlı milis desteği sunabilir. Suriye'de Amerikan ordusunca eğitilmiş 50 binin üzerinde silahlı terörist bulunuyor. İsrail ordusunun kayıplarını azaltma seçeneği olarak Gazze'ye PKK/YPG'lilerin sevk edilmesi fikri Tel Aviv'de tartışılan senaryolar arasında. 

PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ve CENTCOM komutanı Erik Kurilla

Suriye kuzeyindeki Haseke'de PKK/YPG elebaşı Ferhad Abdi Şahin ile sık sık bir araya gelen Kurilla, Gazze işgalinin bölgesel savaşa evrilmemesi için 'vekil örgüt' seçeneğini devreye sokabilir. Buna ilişkin yol haritasının ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ziyaretinde netleşmesi bekleniyor. 

İsrail'in 'savaş kabinesi'ne dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de katılmış ve sonrasında İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Akdeniz'de Amerikan bayrağı dalgalanmasının ne anlama geldiğini herkes biliyor. Bu savaş uzun sürecek ve bedeli ağır olacak ama biz kazanacağız" demişti.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading