Yandex Metrica

6.800 yıllık iskelet belediye başkanının çıktı: Arkeologları heyecanlandıran gizemli mezar

6.800 yıllık iskelet belediye başkanının çıktı: Arkeologları heyecanlandıran gizemli mezar

Almanya'da arkeologlar 6.800 yıllık iskelet keşfetti! Gizemli mezarı inceleyen uzmanlar tarihe ışık tutacak mezarın içinde bulunan eşyalardan yola çıkarak iskeletin dönemin belediye başkanına ait olabileceğini iddia etti. Bölge arkeoloğu Florian Eibl çarşamba günü yaptığı açıklamada, mezar türünün ve mezar eşyalarının bu kişinin önemli bir konuma sahip bir kişi olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Dünya

22.05.2024, 01:25

Almanya'nın Berlin şehrinde keşfedilen tarihi mezarın içinden 6.800 yıllık iskelet çıktı. Gizemli mezara dair açıklamalarda bulunan arkeologlar kazı sahasında çok sayıda mezar eşyasının bulunduğu yaklaşık 6.800 yıllık bir iskeletin keşfedildiğini bildirdi. 

Tarihi buluşa ilişkin açıklamalarda bulunan bölge arkeoloğu Florian Eibl çarşamba günü yaptığı açıklamada, mezar türünün ve mezar eşyalarının bu kişinin önemli bir konuma sahip bir kişi olduğunu yani dönemin belediye başkanı olabileceğini iddia etti.

Rusya'dan Trump açıklaması: Putin'in iletişime geçmek gibi bir düşüncesi yok Rusya'dan Trump açıklaması: Putin'in iletişime geçmek gibi bir düşüncesi yok Haberi Görüntüle

İSKELET BELEDİYE BAŞKANINA AİT OLABİLİR

Exinger” adı verilen mezar kazı çalışmaları öncesi yapılan incelemede ortaya çıkarıldı. Bir yandan Eibl'in açıkladığı gibi burayı özel kılan şey aslında bir ceset mezarı olması, çünkü bu dönemden sadece birkaç tane var. O zamanlar nüfusun çoğunluğu farklı şekilde gömülmüştü. Ayrıca mezar hediyeleri , kişinin özel bir konumunu ve muhtemelen artık genç olmayan bir adam olduğunu gösteriyordu.

Mezar eşyaları arasında, muhtemelen bir bıçak ve ateş yakmaya yönelik mutfak eşyaları içeren, domuz dişinin iki yarısıyla süslenmiş bir çanta yer alıyor. Eibl, yaban domuzunun dişinin bir tür statü sembolü olarak görülmesi gerektiğini açıkladı. O zamanın silahlarıyla hayvan avlamak çok tehlikeliydi.

Arkeologlar çömelmiş halde gömülen iskeletin başının çevresinde çok sayıda kap buldu. Henüz daha detaylı incelenmedi ancak orijinal içeriklerin izlerinin hala bulunacağı ümit ediliyor.

F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi: 40 savaş uçağı alacağız F-16 siparişleri iptal! ABD'ye resti çeken Türkiye o ülkeye yöneldi:... Haberi Görüntüle

MEZARIN İÇİNDE YOK YOK

İskeletin yüzünün önünde bir içme kabı ve cesedin önünde ve arkasında taş bıçaklar bulundu. Eibl, arkadaki bıçağın özellikle sıra dışı olduğunu söyledi. Ancak o kadar uzaktaydı ki, gömülü kişinin vücudunda olmadığı açıkça belli oldu, diye açıkladı.

Arkeologlar ayrıca iskeletin üzerinde muhtemelen o dönemde boya olarak kullanılan grafit içeren bir kase de buldular. Eibl bunun cenaze töreninde kullanılmış olabileceğinden şüpheleniyor. Sonuçta mezarların ve mezar eşyalarının, gömülen kişiden çok, gömülenlerin kültürü hakkında daha fazla bilgi verdiğini söylüyor.

Habere Tepki Ver

3

0

1

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading