Yandex Metrica

Rusya'dan Batı'ya gözdağı: Ukrayna sınırında nükleer silah tatbikatı

Rusya'dan Batı'ya gözdağı: Ukrayna sınırında nükleer silah tatbikatı

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Moskova yönetimi nükleer tatbikat kararı aldı. Nükleer silahların kullanımına yönelik tatbikatın Ukrayna sınırında yapılacağı bildirildi. Batı'ya gözdağı vermek için yapılması planlanan tatbikatın emrini ise Rusya Devlet Başkanı Putin verdi. 

Dünya

22.05.2024, 01:09

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırında yer alan "Güney Askeri Bölgesi"nde nükleer silah kullanımına yönelik tatbikat başlatıldığını açıkladı. 

Taktik nükleer silahları içeren tatbikatta hava kuvvetlerine ait uçaklar ve donanma unsurlarının da yer alması bekleniyor. 

Bir, iki, üç değil beş savaş gemisi Ege'de! Türk donanması İtalyan gemisi markaja aldı: Tansiyon yükseldi Bir, iki, üç değil beş savaş gemisi Ege'de! Türk donanması... Haberi Görüntüle

PUTİN TALİMAT VERDİ

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikat emirinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldiği vurgulandı. Açıklamada "Başkanın talimatıyla Genelkurmay Başkanlığının önderliğinde Güney Askeri Bölgede stratejik olmayan nükleer silahın hazırlığı ve kullanımına dair tatbikatın ilk aşaması başladı." ifadesine yer verildi.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan dikkat çeken uyarı: 'Terör örgütlerine meşru aktör muamelesi yapılmamalı' Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Yıldız'dan dikkat çeken uyarı: 'Terör örgütlerine... Haberi Görüntüle

MÜHİMMATLAR BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Ukrayna sınırına yakın bir askeri bölgede başlatıldığı belirtilen tatbikat için hazırlıklar bitti. Tatbikata ilişkin yapılan açıklamada, tatbikat kapsamında söz konusu bölgeye bağlı askeri birliklerin, "İskender" taktik füze sistemi için gerekli mühimmatları belirlenen noktaya ulaştırdığı ve kullanım için hazırlık yapacağı aktarıldı.

160 Eurofighter için karar verildi! Türkiye'ye satışına izin vermemişlerdi: İngilizden dikkat çeken hamle 160 Eurofighter için karar verildi! Türkiye'ye satışına izin vermemişlerdi: İngilizden... Haberi Görüntüle

"BATI'NIN KIŞKIRTICI AÇIKLAMALARINA CEVAP"

Balistik sistemlerin yer almayacağı tatbikatta hava bombaları, kısa menzilli füzeler için savaş başlıkları ve topçu mühimmatlarının kullanılacağı aktarıldı. Öte yandan tatbikatta hipersonik "Kinjal" füzeleri ile donanımlı uçakların da yer alacağı belirtilen açıklamada, "Tatbikatın, bazı Batılı yetkililerin Rusya'ya karşı tehdit içeren kışkırtıcı açıklamalarına cevap olarak Rus nükleer güçlerinin hazırlık kapasitesinin yükseltilmesi, ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğinin korunması amacıyla düzenlendiğine" dikkat çekildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading