Yandex Metrica

İşte PKK/YPG'nin Amerikalı komutanı: Geçmişi katliamla dolu Michael Erik Kurilla göreve başladı

İşte PKK/YPG'nin Amerikalı komutanı: Geçmişi katliamla dolu Michael Erik Kurilla göreve başladı

Joe Biden'ın CENTCOM'un başına atadığı Michael Erik Kurilla, geçmişi işgal ve katliamlarla dolu bir isim. Haiti'den Bosna'ya, Irak'tan Afganistan'a pek çok yerde görev yapan 'Gorilla' lakaplı Kurilla, CENTCOM'daki görevinin yanında Suriye'nin 3'te 1'ini kontrol eden terör örgütü PKK/YPG'ye de komuta edecek.

Gündem

03.02.2024, 11:25

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye'deki terör örgütlerini yönetip yönlendiren CENTCOM'un başına Irak işgaline aktif olarak katılmış Orgeneral Michael Erik Kurilla'yı atadı. Selefi Kenneth F. McKenzie'den CENTCOM Komutanlığı görevini 1 Nisan'da devralan Kurilla, ABD ordusunun Ortadoğu, Orta Asya ve Güney Asya'daki operasyonlarından sorumlu olacak. Suriye'nin 3'te 1'ini işgal altında bulunduran terör örgütü PKK/YPG, doğrudan CENTCOM tarafından eğitilip donatılıyor. Örgüt bundan böyle CENTCOM Komutanı Kurilla'dan emir alacak.

Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi Mersin'den uğurlanacak Türkiye Gazze'ye yardımlarına devam ediyor: İnsani yardım ulaştıracak 9. gemi... Haberi Görüntüle

GORİLLA LAKABIYLA BİLİNİYOR 

'Gorilla' lakabıyla da bilinen 55 yaşındaki Kurilla, kariyerinin ilk yıllarında ABD'nin Panama işgali sırasında (1989) görev aldı. Ardından 1991 yılında Irak topraklarına yönelik icra edilen bombardıman ve işgaller de rol oynayan Kurilla, 1994 yılında ABD'nin Haiti topraklarında rejim değişikliğini amaçlayan kaos sürecinde de kritik görevler üstlendi. 

90'lar boyunca Bosna Hersek ve Kosova'da da operasyonlara katılan Kurilla, 2003-2014 yılları arasında CENTCOM'a bağlı bir asker olarak Irak, Afganistan ve Suriye işgallerinde bizzat yer aldı. Irak'ın Amerikan ordusunca işgali sırasında 700 askerlik tabura komuta eden Kurilla, Musul kentindeki bir çatışmada 3 yerinden vurulup yaralanınca gazilik madalyası kazandı. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Resmi Gazete'de yayımlandı: AYM Başkanvekilliği görevine Basri Bağcı seçildi Haberi Görüntüle

DARBECİ VOTEL'İN YARDIMCISIYDI 

Suriye ve Irak'ta PKK/YPG'ye meşruiyet kazandırmak için kurulan IŞİD/DEAŞ terör örgütü, Kurilla'nın JSOC Komutan Yardımcısı olduğu dönemde çok aktifti. Kurilla, 2003 yılında yaralandığı Musul'u 2015'te DEAŞ işgalini gerekçe göstererek yerle bir ettirdi. Kurilla, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası TSK'ya sızmış FETÖ'cülerin tasfiyesini eleştiren CENTCOM Komutanı Joseph Votel'in de 2018-2019 yıllarında yardımcısıydı. O dönem CENTCOM Komutan Yardımcılığı yapan Kurilla, 2022 Nisan ayı itibariyle Joe Biden tarafından sözkonusu birimin başına getirildi. Bu atamada PKK/YPG ve DEAŞ'ın CEO'su olarak gösterilen Brett McGurk'ün etkili olup olmadığı bilinmiyor. 

İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne kadar? İsfahan İran'ın başkenti mi? İsfahan nerede, yüz ölçümü, nüfusu ne... Haberi Görüntüle

O GÖREVE BAŞLADI, PAKİSTAN TEHDİT EDİLDİ

Görev yaptığı her cephede onbinlerce sivilin can vermesine yol açan 'Gorilla' lakaplı Kurilla, ABD ordusunun çekildiği Afgan topraklarında da katliamların devamını savunuyor. Kurilla, 8 Şubat'ta ABD Senatosu'ndaki konuşmasında, Afganistan'daki Amerikan yanlılarını desteklemek için bu ülkeye yönelik SİHA operasyonlarının devam etmesi gerektiğini savunarak Taliban yönetimine geçen ülkede sivil ölümlerin devam etmesinden yana tavır aldı. 

Aynı günlerde ABD yönetiminin Afganistan'a yönelik operasyonlar için Pakistan'da Başbakan İmran Han'a başvurması dikkat çekti. İmran Han, onbinlerce sivilin ölümüne yol açan bu operasyonlar için Pakistan topraklarını ABD ordusuna açmayacağını kesin bir dille deklare etmişti. Daha sonra çalkantılı günler yaşayan Pakistan'da İmran Han hükümetinin devrilmesi için ABD destekli bir dizi gelişme meydana geldi. 

Merkezi Florida eyaletinde, operasyon üssü ise Katar'da bulunan ABD Merkez Komutanlığının (CENTCOM), Kurilla döneminde terör örgütlerine ne şekilde yön vereceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading