Karadeniz'e ambargo koymayı planlayan Rus donanması Karakurt sınıfı korvet ve Proje 22160 devriye gemisini soğuk sulara indirmeyi planlıyor. Daha küçük ve manevra kabiliyeti daha yüksek bir gemi olan Karakurt sınıfı korvet, Kalibr seyir füzelerini fırlatma yeteneği de dahil olmak üzere önemli saldırı yetenekleri sunuyor.
Ukrayna'da bir F-16 düştü: ABD'den alınan savaş uçakları ilk kez...DONANMAYA GÜÇ KATACAK
Donanmasını Karakurt sınıfı korvet ve Proje 22160 devriye gemisi ile güçlendirmeyi planlayan Rusya, Ukrayna'ya karşı Karadeniz'in hakimi benim demeyi amaçlıyor. Army Recognition haberine göre bu, onu hem kıyı savunması hem de Karadeniz‘de güç projeksiyonu için çok yönlü bir platform haline getiriyor.
Söz konusu haberin devamında Viktor Velikiy'in hızı ve çevikliği, devriye görevleri, denizaltı karşıtı savaş ve yüzey hedeflerine karşı avantajlıdır denildi. Ayrıca Özellikle Typhoon korvetinin eklenmesi, Rus Donanmasının düşmanlardan gelebilecek potansiyel tehditlere karşı koyma veya karadaki operasyonları destekleme yeteneğini artıracak şeklinde ifadelere yer verildi.
İran, Rusya'ya yardım mı ediyor? İran Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'nın iddialarına...TÜRK BOĞAZLARININ KAPATILMASI...
Ayrıca Viktor Velikiy gibi Proje 22160 devriye gemisi farklı ama tamamlayıcı yeteneklerlerden oluşuyor. Karakurt sınıfı korvetler sınıf, uzun menzilli devriye, gözetleme ve eskort görevleri için tasarlanmıştır. Modüler tasarımı, göreve özel çeşitli ekipmanların kurulmasına olanak tanır ve bu da onu farklı operasyonel ihtiyaçlar için esnek hale getirir.
Savaşın 2.5 yıldır devam ettiği Karadeniz gibi ortamında bu gemiler deniz yollarının güvenliğine yardımcı olabilir, düşman hareketlerini izleyebilir ve diğer deniz varlıklarına lojistik destek sağlayabilir. Ayrıca insansız hava araçlarını kullanma kabiliyetleri de filonun durumsal farkındalığını artırıyor.
Ayrıca bu tarzm gemiler aynı zamanda Rus Donanmasının Karadeniz’de karşılaştığı lojistik ve operasyonel zorluklara da çözüm getiriyor. Türk Boğazlarının kapatılması, filonun bölge dışından takviye alma kabiliyetini sınırlayarak yerel gemi inşa ve onarım tesislerinin önemini vurguladı.
Yorum Yaz