Yandex Metrica

BAE, Türkiye-Suriye müzakerelerine katılmaya çalışıyor: ABD alarmda!

BAE, Türkiye-Suriye müzakerelerine katılmaya çalışıyor: ABD alarmda!

Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye ile Suriye arasında arabuluculuk yapmak için Rusya'ya katılmaya çalışırken ABD, Şam ile normalleşmeyi engellemek için alarm durumuna geçti.

Dünya

23.01.2024, 20:18

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ankara ile Şam arasında arabuluculuk yapma çabaları ABD'yi alarm durumuna geçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 Ocak'ta yaptığı konuşmada Beşar Esad ile görüşme yapılabileceğine yönelik mesaj vermiş ve 2011'den bu yana ilk kez Türkiye, Rusya ve Suriye dışişleri bakanlarının üçlü toplantı yapmayı planladıklarını söylemişti. 

Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Şeytan Tapınağı'na bomba atıldı: İlk göze çarpan o bayrak oldu Haberi Görüntüle

TÜRKİYE İLE YPG/PKK ARASINDA ORTA YOL OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

İngiltere merkezli the Cradle gazetesinin aktardığına göre ABD, Türkiye ile Suriye'nin uzlaşmasını engellemek için Ankara ile YPG/PKK arasında orta yol oluşturmaya çalışıyor.

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü Haberi Görüntüle

BAE, TÜRKİYE-SURİYE RUSYA  GÖRÜŞMESİNE KATILMAK İSTİYOR

The Cradle, Rusya arabuluculuğu ile gerçekleşen Türkiye-Suriye yakınlaşmasının BAE-Suriye yakınlaşması ile paralel olduğuna dikkat çekiyor. Suudi gazetesi Asharq Al Aswat ise BAE'nin Türkiye-Suriye ilişkilerine yüksek düzeyde sponsorluk konusunda Rusya'ya katılmak istediğini bildirdi ve BAE Dışişleri Bakanı'nın Şam ziyaretinin Türkiye-Suriye-Rusya üçlü  toplantısına katılma amacı taşıdığına dikkat çekti. 

BAE, Moskova'da yapılacak toplantıda üst düzey bir BAE yetkilisinin bulunması için zirveye ev sahipliği yapmayı teklif etti. 

Şarku'l Avsat, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li yetkilileri Türkiye-Suriye normalleşmesine dair gelişmeler, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüşme ve Moskova aracılığı ile çıkarılacak yol haritası hakkında bilgilendirmek üzere 16-17 Ocak tarihlerinde Washington'ı ziyaret etmeyi planladığını belirtti.

Türkiye'nin Pençe-Kılıç operasyonu kapsamında hem Türkiye-Suriye sınırında hem de Suriye içinde Kürt gruplara art arda operasyon yaptığına dikkat çeken the Cradle, Batılı bir yetkilinin Şarku'l Avsat'a üst düzey bir yetklnin önümüzdek günlerde üst düzey br ABD'li yetkilinin Ankara'yı ziyaret edeceğini bildirdi.  

Ankara Moskova ve Washington'da, 2019'un sonunda imzalanan ikili askeri anlaşmaların uygulanmasına yönelik garant talep etmişti. Anllaşmalar PKK/YPG'nn Suriye'nin 30 kilometre ötesne çekilmesini, tüm ağır slahların çekilmesine ek olarak Türkiye sınırından, Münbiç ve Tel Rıfat kısmından çekilmesini öngörüyordu. 

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık yardım paketinde neler var? ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a açık çek: 95 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE-SURİYE UZLAŞMASINI ENGELLEMEYE YÖNELİK BİR GİRİŞİM

Suudi gazetesinde ABD'nin arabuluculuk ile 2023 ortalarında yapılacak Türkiye cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinden önce Ankara ile 'Kürt' gruplar arasında uzlaşmayı sağlamaya çalıştığı belirtiliyor. The Cradle'a göre bu arabuluculuk, yaklaşan Türkiye-Suriye uzlaşmasını engellemeye yönelik bir girişim gibi görünüyor.

Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Sazan avı! Filistin bayrağını tekmeleyen İsrailliye bomba şoku Haberi Görüntüle

'ANKARA VE ŞAM PKK'YI ORTAK BİR TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR'

Bir başka resmi kaynağa göre ise Ankara; Suriye, Türkiye ve Rusya savunma bakanlarının Moskova'da yaptığı görüşmelerin ardından ortaya çıkan sızıntılardan rahatsız olduğunu ve tamamen geri çekilmeyi kabul ettiğini iddia etti. Aynı kaynak şu ifadeleri kullandı:

Ankara ve Şam'ın PKK'yı ortak bir tehdit olarak gördükleri ve her türlü ayrılıkçı gündeme karşı çalışacakları doğrudur, çünkü PKK her iki ülke için de varoluşsal bir tehdittir. Halep-Lazkiye Otoyolu açılsın.

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın... Haberi Görüntüle

ABD PARİS, BERLİN VE LONDRA İLE ÇALIŞIYOR

Şarku'l Avsat'ın aktardığına göre ABD, Suriye ile normalleşmeye karşı ortak bir duruş sergilemek için Paris, Berlin ve Londra ile birlikte çalışıyor. Paris, Berlin, Londra ve Washington temsilcileri, 23 Ocak'ta BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pederson ile görüşecek. Bu görüşme, Şam'da Suriye Dışişleri Bakanı ile yapılacak görüşmeden hemen önce gerçekleşecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading