Yandex Metrica

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü

Pasifik Okyanusu'nda ölümcül kaza: Orduya ait iki helikopter düştü

Japonya savunma bakanı, sekiz mürettebat taşıyan iki Japon Deniz Öz Savunma Kuvvetleri helikopterinin gece eğitimi sırasında Tokyo'nun güneyinde Pasifik Okyanusu'na düştüğünü duyurdu.

Dünya

30.04.2024, 01:18

Savunma Bakanı Minoru Kihara gazetecilere verdiği demeçte, her biri dört mürettebat taşıyan iki SH-60K keşif helikopterinin Cumartesi günü geç saatlerde Tokyo'nun yaklaşık 600 kilometre (370 mil) güneyinde Pasifik'teki Torishima adası yakınlarında teması kaybettiğini söyledi.

Gazze'ye havadan indirilen yardımın paraşütü açılmadı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Gazze'ye havadan indirilen yardımın paraşütü açılmadı: Çok sayıda ölü ve... Haberi Görüntüle

JAPONYA ORDUSUNA AİT HELİKOPTER DÜŞTÜ

Sekiz mürettebattan biri sudan ölü olarak çıkarıldı. Japon arama kurtarma ekipleri hâlâ diğer yedi kişiyi arıyor.

Kazanın nedeninin henüz bilinmediğini ifade eden Kihara, yetkililerin kurtarma operasyonuna öncelik verdiklerini de sözlerine ekledi.

Kihara, MSDF'nin kayıp mürettebatı arama ve kurtarma için sekiz savaş gemisi ve beş uçak kullandığını, SH-60K'ya ait olduğuna inanılan parçaları bulduklarını söyledi.

Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Mehmetçik NATO görevinde: Kosovalı askerlere keskin nişancı eğitimi verildi Haberi Görüntüle

PASİFİK OKYANUSU'NDA TATBİKAT YAPIYORDU

Kihara, Sikorsky tarafından tasarlanan ve Seahawk olarak bilinen çift motorlu, çok görevli bir uçak olan helikopterlerin, gece sularında denizaltı karşıtı eğitim yaptığını söyledi. Kihara bir helikopter acil durum sinyali gönderdikten sonra saat 22:38 civarında (1338 GMT) bağlantıyı kaybetti, diğer helikopter ise yaklaşık 25 dakika sonra teması kaybetti dedi.

SH-60K uçağı genellikle denizaltı karşıtı görevler için muhriplerde konuşlandırılır.

Cumartesi günkü kaza, Kara Öz Savunma Kuvvetleri UH-60 Blackhawk'ın güneybatı Japonya'nın Miyako adası açıklarına düşerek 10 mürettebatın tamamının ölmesinden bir yıl sonra gerçekleşti. Ocak 2022'de, Hava Öz Savunma F-15 savaş uçağı Japonya'nın kuzey orta kıyılarına düşmüş ve 2 mürettebat hayatını kaybetmişti.

 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading