Yandex Metrica

Sitede Ara

Siyonist yanlısı başkan zor durumda: Yüz binlerce kişi sokaklara akın etti: Ya istifa ya darbe

Siyonist rejimin Arjantin'e tayin ettiği Javier Milei zor durumda. Binlerce Arjantinli, Başkan Javier Milei'nin kemer sıkma politikasını protesto etti. 

Dünya

30.04.2024, 21:41

2023'ün Kasım ayında Arjantin'de yapılan seçimi kazanan aşırı sağcı Javier Milei henüz zaferinin üzerinden 5 ay kadar kısa bir süre geçmesine rağmen eleştiri oklarının hedefi oldu.

Seçim öncesi İsrail bayağı ile mitng yapan ve Merkez Bankası'nı kaldıracağını iddia ederek tartışmaların fitilini ateşleyen Milei seçim zaferinin ardından kısa bir süre tepkilerin odak noktası haline geldi. 

Başkan Javier Milei'nin sert kemer sıkma önlemlerinden rahatsız olan yüz binlerce kişi Buenos Aires şehir merkezini doldurdu. Ders kitaplarını ve diplomalarını kaldırıp milli marşlarını söyleyen protestocular öfkeyle ülkenin devlet üniversitelerine daha fazla fon sağlanması talebinde bulundu.

Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek... Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek... Haberi Görüntüle

ARJANTİN'DE TARİHİ PROTESTO

Öğrenciler ve profesörler, Arjantin'in en saygın üniversitesini mali acil durum ilan etmeye ve yakında kapatılacağı konusunda uyarmaya zorlayan bütçe kesintilerine karşı koymak için ülkenin güçlü sendikaları ve sol siyasi partileriyle koordineli bir protesto gerçekleştirdi.

Milei'nin politikalarına tepki olarak huzursuzluğun arttığının bir işareti olarak, muhafazakar politikacılar, özel üniversite yöneticileri ve sağcı TV şahsiyetleri bile yürüyüşe katılarak, Arjantin'de onlarca yıldır ülkenin sosyal ilerlemesinin temelini oluşturan kamu eğitiminin ortak amacını savundular.

Protesto yapan 25 yaşındaki yeni mezun Ariana Thiele Lara, "Bu tarihi bir olay" dedi. "Sanki hepimiz birleşmişiz gibi geliyor." ifadelerini kullandı.

Üniversiteleri, profesörlerin öğrencilerine fikir aşıladığı sosyalizmin kaleleri olarak tanımlayan Milei, üniversite bütçe krizini her zamanki gibi siyaset olarak görmezden gelmeye çalıştı.

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

"ÜNİVERSİTELER BEYİN YIKIYOR"

Milei, "Beyin yıkamanın halk eğitiminde yarattığı bilişsel uyumsuzluk çok büyük" dedi.

Buenos Aires Üniversitesi veya UBA'da geçen hafta salonlar karardı, asansörler dondu ve bazı binalarda klimalar çalışmayı durdurdu. Devlet üniversitesi elektrik faturasını karşılayamadığı için profesörler 200 kişiye mikrofon veya projektör olmadan ders verdi.

UBA olarak bilinen üniversitede 50 yaşındaki edebiyat profesörü Valeria Añón, "Bu düşünülemez bir kriz. Öğrencilerim ve bir profesör ve araştırmacı olarak kendim adına üzülüyorum.” ifadelerini kullandı.

Sıfır bütçe açığına ulaşma çabasında Milei, Arjantin genelinde harcamaları kısıyor ; bakanlıkları kapatıyor, kültür merkezlerine kaynak ayırıyor, devlet çalışanlarını işten çıkarıyor ve sübvansiyonları kesiyor.

Üniversite geçen hafta, bir kurtarma planı olmazsa okulun önümüzdeki aylarda kapanacağı ve 380.000 öğrencinin orta öğrenimde mahsur kalacağı konusunda uyarmıştı. 

24 yaşındaki ekonomi öğrencisi Alex Vargas, "Bana, bu üniversite aracılığıyla, ailemin ve bizim gelir düzeyimizdeki diğer pek çok kişinin asla karşılayamayacağı bir geleceğe ve fırsatlara erişim olanağı verildi. Geri adım attığınızda bunun toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu görüyorsunuz.” dedi.

Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk kez basın karşısında! Öldü sanılan Kate Middleton ilk kez görüntülendi! Aylar sonra ilk... Haberi Görüntüle

İSRAİL BAYRAĞI İLE MİTİNG YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Arjantin devlet lideri Javier Milei İsrail hayranı olduğunu her fırtta dile getirmiş ve hatta mitinglerini İsrail bayrağı ile yapmıştı. Milei'nin hayalleri arasında Arjantin Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımak bile vardı...

Habere Tepki Ver

2

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading