Yandex Metrica

Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek...

Mavi Vatan Yunanistan'ın uykularını kaçırıyor: Türklere yanıt vermemiz gerek...

Selanik'te Yunan ordusu için tarihin en büyük reformuna hazırlandıklarını duyuran Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, İHA'lar için 2 milyar dolar ayırdıklarını duyurdu.

Dünya

12.05.2024, 18:03

Türkiye'nin attığı her adımı analiz eden komşu savunma sanayi alanında Türkiye'ye yetişmek için dev adımlar atacaklarını duyurdu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Selanik'te Yunan ordusu için tarihin en büyük reformuna hazırlandıklarını duyurdu.

İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek İsrail'in Refah planı basına sızdı: Sınır kontrolü bakın kime verilecek Haberi Görüntüle

ABD'NIN F-35 KAZIĞI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mart ayında Atina'nın ABD'den aldığı F-35'lere ilişkin yaptığı değerlendirmede bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, alınan uçakların 5. değil 4. nesil olduğunu itiraf etmişti.

Sözlerine devam eden Yunan bakan, "Dürüst olmak istiyorum, geciktik ama telafi etmeye çalışıyoruz. En geç 2027 yılına kadar F-16 Viper uçaklarından oluşan bir filo oluşturmalıydık ancak bunu kaçırdık. Tek tip uçaklarımız var F-4, Mirage-2000-5 ve Rafale'miz var. Bu şekilde olmamalıydı" ifadelerini kullanmıştı.

Rusya'nın kaç füzesi kaldı? Ayda kaç tane üretebiliyor? İstihbarat kaynakları raporladı Rusya'nın kaç füzesi kaldı? Ayda kaç tane üretebiliyor? İstihbarat kaynakları... Haberi Görüntüle

MAVİ VATAN KORKUSU

Türkiye'nin Mavi Vatan fikrinden geri adım atmadığını anımastan Dendias, "Türkiye sahada bize karşı hiçbir şey yapmıyor, adım atmıyor. Çok sert ve geri adım atmayan bir duruşları var. Mavi Vatan konusunda çok netler" demişti.

Açıklamalarına devam eden Dendias, "Yıllar önce yurtdışındaki bir Türk diplomat arkadaşımı arayıp bunu sorduğumda "Bunlar ciddi işler değil, dinleme onları dedi" Ancak geldiğimiz noktada Mavi Vatan Erdoğan'ın üzerinde durduğu en kilit konuya evrildi" ifadelerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz hafta yaptığı değerlendirmede ise Dendias, Türkiye'nin insansız hava araçları konusundaki atılımına değinerek, "Türkiye insansız hava aracı üretiminde ciddi adımlar attı ancak Yunanistan bu boşluğun doldurulması gerektiğini görmedi. Bu konuda ilerleme kaydetmiş küçük işletmeler var ama inovasyon sistemimizin tamamı yüksek sayıda üretim yapacak gibi değil." dedi.

Dendias ayrıca, "Yunanistan saldırgan bir güç değildir, ancak bize yönelik tehditlere karşı koruma sağlayabilmeliyiz. Bir an önce kaybedilen zamanı telafi etmeli, hem bu konuda hem de Demir Kubbe konusunda büyük adımlar atmalıyız" sözlerini kullandı.

ABD veto etmişti: Filistin'in BM üyeliği yeniden gündeme geliyor ABD veto etmişti: Filistin'in BM üyeliği yeniden gündeme geliyor Haberi Görüntüle

2 MİLYAR DOLARLIK İHA PROJESİ

Son olarak Selanik'teki Beyond 2024 sergisinde konuşan Yunan Bakan Nikos Dendias, Yunanistan'ın Türkiye'nin askeri gelişimine tepki vermesi gerektiğini ve Atina'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Sözlerine devam eden Dendias, ""Yunanistan, her zaman söylediğim gibi, Lüksemburg değil; Bütün komşularımız dostumuz değil” dedi. “Mesela komşumuz Türkiye'nin gemi inşa programına bakın. Drone programına bakın. Onlara mantıklı bir yanıt vermemiz gerekiyor. Kendimizi savunmak istiyoruz, aynı zamanda caydırıcılık kabiliyetine de sahip olmamız gerek" ifadelerini kullandı.

2030 yılında hayata geçirecekleri "Gündem 2030" programına değinen Dendias, drone ve uçaksavar sistemleri için 2 milyar euro ayırdıklarını belirten Dendias bu projenin Yunan ordusu için "En büyük reform" olacağını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

4

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading