Yandex Metrica

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi?

Afrika Sahra Çölü'nden gelen toz bulutu Yunanistan'ın üzerine çöktü. Atina'da gökyüzü turuncu olurken, yetkililer 2018'den bu yana Yunanistan'ı etkileyen en kötü olaylardan biri olduğunu belirtti. Peki toz bulutu Türkiye'ye gelecek mi?

Dünya

05.05.2024, 10:17

Sahra Çölü'nden Yunanistan'a doğru ilerleyen toz bulutu Atina üzerine çöktü. Gökyüzünün tamamen turuncuya boyandığı Atina'da yetkililer durumu felaket olarak yorumladı. 

Üniversite eylemleri yayılıyor! Kanada'daki McGill Üniversitesi'nde Filistin'e destek için kamp kuruldu Üniversite eylemleri yayılıyor! Kanada'daki McGill Üniversitesi'nde Filistin'e destek için kamp... Haberi Görüntüle

TOZ BULUTU ATİNA'YI REHİN ALDI

Yunanistan Göğüs Hastalıkları Derneğince paylaşılan açıklamada, atmosferdeki çöl tozu parçacıklarının solunum rahatsızlığı olanlar için tehlikeli olduğu uyarısında bulunuldu.

Söz konusu açıklamanın devamında solunum sorunu ve kalp rahatsızlığı olanların açık hava aktivitelerinde bulunmaması, pencerelerin kapalı tutulması, açık havada maske kullanılması ve kronik rahatsızlıkları olanların da doktorları ile iletişim halinde olması istendi.

Yunanistan Meteoroloji Dairesi, kuzey ve batı Yunanistan'da da çamurlu yağış beklendiğini aktardı.

Ayrıca Yunanistan, mart ayının sonunda ve Nisan ayının başında İsviçre ve Güney Fransa'nın bazı bölgelerini de kapsayan benzer bir toz bulutu ile karşılaşmıştı.

Yunanistan'ın meteoroloji servisi, gökyüzünün çarşamba günü (bugün) normale döneceğini tahmin ediyor.

Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni gelişmeler Mısır ve İngiltere'den peş peşe açıklamalar: Gazze'de ateşkes için yeni... Haberi Görüntüle

MARS DEĞİL YUNANİSTAN

Yunanistan'ın birçok bölgesinde hava kalitesi çok kötü seviyelere ulaşırken, Yunanistan'ın tarihi antik kentlerinden "Akropolis" toz bulutu nedeniyle artık görünmüyor. Toz bulutunun menzili ise Selanik'e kadar kuzeye ulaştı.

Yunanistan'ın tarihi antik kentlerinden Akropolis

60 ila 200 milyon yıl arasında Sahra Çölü'nden yükselen toz bulutu mineral tozu salıyor. Tozun çoğu hızla Dünya'ya iniyor, ancak küçük parçacıkların bir kısmı büyük mesafeler kat ederek bazen Avrupa'ya ulaşabiliyor.

Özellikle Yunanistan'ın güneyindeki atmosfer, toz ve yüksek sıcaklığın birleşimi nedeniyle boğucu bir hal aldı. Ayrıca Atina'daki görüntüler Mars'tan yayınlanan bir görüntüye benzetildi.

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: Esir takası olacak mı? Haberi Görüntüle

TOZ BULUTU TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

Komşuyu etkisi altına alan toz bulutu Türkiye'ye gelecek mi? Toz bulutu her ne kadar yönünü Kuzey'e doğru çevirsede Meteoroloji uzmanları toz bulutunun Türkiye'ye gelebileceği yönünde vatandaşları uyardı.  Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading