Yandex Metrica

Atatürk fotoğrafı Yunan bakanın başına dert açtı: Ülkesinde linç ediliyor

Atatürk fotoğrafı Yunan bakanın başına dert açtı: Ülkesinde linç ediliyor

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni'nin başı, İstanbul ziyareti sırasında Atatürk portresi önünde çektirdiği fotoğraf nedeniyle dertte. Yunan basını tarafından hedef tahtasına oturtulan Mendoni, sosyal medyada linç ediliyor. 

Dünya

12.05.2024, 09:17

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, İstanbul'da çektirdiği Atatürk fotoğrafıyla ülkesinde medyanın bir numaralı hedefi haline geldi. 

26 Nisan'da Türkiye'ye gelerek Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahnelenen Romeo ve Juliet oyununu Türk mevkidaşı Mehmet Ersoy'la birlikte izleyen Mendoni, öncesinde Büyükada'yı ziyaret ederek Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat'la birlikte bölgeyi dolaştı. 

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni Büyükada Rum Yetimhanesi'ni ziyaret etti.

Beraberinde Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Konstantinos Koutras, Prof. Dr. Elefteria Tsakanika, RUMVADER Başkanı Laki Vingas ile birlikte Büyükada'daki Rum Yetimhanesi'ni ziyaret eden Lina Mendoni, CHP'li Adalar Belediyesi'nde de ağırlandı. 

Yunan heyetin belediye başkanı Ali Ercan Akpolat'ın makamında çektirdiği fotoğraf ise misafir kültür bakanı Mendoni'ye zor anlar yaşattı.

Yunan basını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk portresiyle aynı karede poz verdiği için Mendoni'ye ateş püskürüyor.

Lina Mendoni, Atatürk portresi önünde
 

Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı Senatörlerin katliam çığlığı: 'Hiroşima ve Nagazaki' deyip Savunma Bakanı'nı fırçaladı Haberi Görüntüle

ATATÜRK'E HAKARET ETTİLER

"Lina Mendoni, Kemal Atatürk çerçevesinin içinde gülümsüyor" başlıklarıyla yayınlanan haberlerde, Yunanlıların sosyal medyadaki tepkilerine geniş yer verildi. 

Gazi'ye hakaret etmekten geri durmayan Yunan basını, haberlerden birinde Mendoni'yi şu sözlerle hedef aldı:

"Bayan Mendoni, Pontus soykırımının ikinci ve en acımasız aşamasını başlatan diktatörün portresiyle birlikte fotoğraf çektirdi. Mendoni, bu hareketin başta Pontus kökenliler olmak üzere milyonlarca Yunanlı üzerinde nasıl duygular uyandırdığını düşünmedi. Kültür Bakanı için muhtemelen ya bunların bir önemi yok ya da tarih bilmiyor."

Japon hükümetinden PKK hamlesi! Meclis'te resmen onaylandı! Türkiye'ye işbirliği çağrısı Japon hükümetinden PKK hamlesi! Meclis'te resmen onaylandı! Türkiye'ye işbirliği çağrısı Haberi Görüntüle

BU HÜKÜMETTEN DAHA NELER GÖRECEĞİZ!

Türkiye ile normalleşme adımlarından ötürü Kiryakos Miçotakis hükümetine bir süredir diş bileyen Yunanlılar, Mendoni'yi hedef alan haberleri paylaşarak Türk nefretini sosyal medyada şu mesajlarla bir kez daha ortaya koydu:

"Bu düşünülemez! Mendoni Yunanlıların kasabının portresi önünde poz veriyor! Bu hükümetten daha neler göreceğiz kim bilir!"

"Mendoni'nin Kemal portresi önünde gülümsemesi… Buna yuh olsun."

"Arkadaşlar endişelenmeyin. Mendoni ulusal sorunlarımızla ilgilenmeyi sürdürüyor."

"Rezalet!"

"Yunanlılar olarak masum bir ruhumuz var ve herkesi öyle sanıyoruz. Bunun sonucunda da aptal durumlara düşüyoruz. Biz Kemal'le fotoğraf verirsek halklar arasında bir arada yaşama ve barış kültürü gelişebileceğini düşünüyoruz. Oysa Türkler tam tersini düşünüyor."

"Sen hangi partidensin?"

"Korkuyor."

"Biraz utanmanın bir zararı olmaz. Utanç duy."

Tepkilerin odağındaki fotoğraf, Yunanistan Kültür Bakanlığı'nın resmî internet sitesinde yayınlandı.

Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı Gazze sahilindeki 'işgal limanı' tamamlandı Haberi Görüntüle

TÜRKİYE BİZİ ASİMİLE EDECEK, DERİN UYKUDAYIZ

"Bilmeyenler için söylüyorum: Türkiye bizi önce bireysel, sonra tamamen ve hatta gönüllü olarak asimileştirmeyi amaçlayan büyük bir kültürel 'birleşme' ve 'işbirliği' projesi yürütüyor. Kelimenin tam anlamıyla derin bir uykudayız."

"Evet, ikinci kez tam asilimasyon olacak. Yunan milleti yok olacak."

"Milletin bekası için var olan koşullar artık mevcut değildir. Din, dil, köken, gelenek, bunların hepsi itibarsızlaştırıldı. Yani Kiryakos Miçotakis'i destekleyen seçmenlerin Türk olması çok daha kolay olacak."

"Onu yanlış anlamayın, bunu kültürel(!) olarak görüyor."

"Ulusal Tiyatro'nun başkanlığına Lignadis'i atayan Mendoni'den ne bekliyorsunuz ki?"

"Türkiye'nin her yerinde dev Kemal posterleri var. Ne yapsın yani?"

Nijer, askeri işbirliği anlaşmasını feshetmişti: ABD askerlerinin çekileceği tarih belli oldu Nijer, askeri işbirliği anlaşmasını feshetmişti: ABD askerlerinin çekileceği tarih belli... Haberi Görüntüle

BUNDAN UTANMIYORSUN ŞIMARIK BEBEK

"Görünüşe göre iyi anlaşıyorlar ve bunu gözümüzün önünde yapıyorlar."

"Mendoni'nin yaptığı şey, İsrailli bir bakanın arka planda dev bir Hitler posteriyle fotoğraf çekilmesine benziyor."

"Türklerin Mavi Vatan'ı okullarda müfredata soktuğunu, kurtarıcı olarak geldikleri Kıbrıs'ı nasıl işgal ettiklerini hiç mi umursamıyorsun? Ya duyarsızsın ya aptalsın. Her iki durumda da solcularla aynısınız ve daha da kötüsünüz. Çünkü bu oyun kırsaldaki yurtseverler tarafından da benimseniyor."

"Kemal'in önünde fotoğraf çekip gülümsemekten utanmıyorsun şımarık bebek."

"Bir fotoğraf bin kelime söyler."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Loading