Yandex Metrica

Sitede Ara

Deprem felaketi kapıda! Dr. Naci Görür: tehlikeli fay hatlarını açıkladı!

Deprem felaketi kapıda! Dr. Naci Görür: tehlikeli fay hatlarını açıkladı!

Depremlerin yıkıcı boyutu vatandaşlarda deprem fobisini oluşturdu. Son günlerde 5 üzerinde meydana gelen depremler uzmanları harekete geçirdi. Tehlikenin arttığı bölgeleri tek tek sıralayan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu.

Gündem

12.02.2024, 18:40

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de Depremlerde yapı stoku zayıf olan ve yanlış zemine inşa edilen her yapı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya gelmemize neden oluyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geldi. 

Image

Bayhan hapse mi girdi, neden? Bayhan birisini mi öldürdü? Bayhan hapse mi girdi, neden? Bayhan birisini mi öldürdü? Haberi Görüntüle

''DOĞU ANADOLU'YU SIKIŞTIRDI''

Levhası'nın kuzeye doğru savrulduğun açıklayan Prof. Dr. Görür, “Kendisi ile Avrasya Levhası arasında Doğu Anadolu’yu sıkıştırdı. Bu hareketleri yapan Doğu Anadolu Fayı ile Ölüdeniz Fayı’dır" ifadelerine yer verdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8 makam aracı' açıklaması: İade ettik Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8 makam aracı' açıklaması: İade ettik Haberi Görüntüle

''TEHLİKE ORALARDA ARTTI''

 Prof. Dr. Görür, deprem tehlikesinin arttığına işaret ettiği açıklamasında ‘’Dolasıyla bu Adıyaman ve Diyarbakır’a, Hakkari’ye özgü bir fay sisteminin veya tehlike hattının çalışması değil. Aksine tehlike oralarda arttı" uyarısında bulundu. 

Image

Anneler Günü kutlaması için gidilen evde korkunç olay: Ölen de öldüren de 9 yaşında! Anneler Günü kutlaması için gidilen evde korkunç olay: Ölen de... Haberi Görüntüle

DİYARBAKIR, ADIYAMAN VE HAKKARİ İÇİN UYARI

 Prof. Dr. Görür, bu illerin Doğu Anadolu Fayı’nın kırılması sonucu etkilendiğinden bahsederken ‘’Adıyaman DAF’a çok yakın etkilendi. Diyarbakır da etkilendi, evler yıkıldı. O kuşaktaki Bitlis, Batman, Diyarbakır, Hakkari ve Şanlıurfa, Şırnak, Gaziantep… DAF ve bindirme hattı levha sınırıyla ilişkili ve onları karakterize ediyor.'' dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Gündem


Loading