Yandex Metrica

Sitede Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yaptığı uyarı dünyada manşet: Ciddi sonuçları olur

Gazze’de ateşkes konusunda İsrail-Hamas arasındaki görüşmeler tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı konuk etti. İki lider, görüşme sonrası açıklama yaptı. Erdoğan'ın İsrail'e yaptığı uyarı dünya medyasında geniş yer aldı.

Dünya

17.04.2024, 03:34

Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze’de Ramazan ayı öncesi ateşkes konusunda İsrail ile Hamas görüşmeleri sürdürürken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı ağırladı. Gazze'nin ele alındığı kritik temasın ardından liderler ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye olarak garantörlük çerçevesinde sorumluluk üstelenmeye hazır olunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Netanyahu ve cinayet ortakları, döktükleri her damla kanın hesabını hukuk ve maşeri vicdan önünde mutlaka verecektir. Artık sadece lafta kalan barış çabaları yerine teminatlara sahip adil bir barışa ihtiyaç duyulduğu apaçık ortadadır." dedi.

Erdoğan açıklamasında ''Radikal İsrailli siyasetçilerin, Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır. Böyle bir adım atılmasının sonuçları şüphesiz çok ağır olacaktır'' ifadelerine yer verdi.

Filistin Lideri Mahmud Abbas, "Gazze Filistin topraklarının ayrılmaz parçasıdır." açıklamasında bulundu.

Diri diri gömülen adam 4 gün sonra mezardan çıktı: Mucize kurtuluş Diri diri gömülen adam 4 gün sonra mezardan çıktı: Mucize... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN'DAN GARANTÖRLÜK MESAJI

İki liderin Ankara'da yaptığı görüşme ve Erdoğan'ın verdiği mesajlar dünya medyasında geniş yer aldı.

Alman DW ''Abbas'tan diplomatik tanınma, Erdoğan'dan garantörlük mesajı'' manşeti ile okurlarının karşısına çıktı. Söz konusu haberde ''Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Filistin lideri Abbas, Filistin'in tanınması çağrısı yaptı'' ifadelerine yer verildi.

Katar merkezli Al Jazeera ''Erdoğan İsrailli yerleşimcilerin İsrail - Filistin çatışmasının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu da söyledi'' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın yüksek tirajlı gazeteleri arasında yer alan Kathimerini ''Erdoğan İsrail'i soykırımla suçladı'' başlığını tercih etti.

Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi karara eklendi Son dakika: İİT 15. Zirvesi nihai bildirisi yayımlandı! Türkiye'nin önerisi... Haberi Görüntüle

İSRAİL'E UYARI: CİDDİ SONUÇLARI OLUR

Londra merkezli Middle East Eye'ın (MEE) ''Erdoğan, İsrail'in Ramazan ayında kutsal mekanlara erişimi kısıtlaması durumunda 'ciddi sonuçlar' olacağı konusunda uyardı'' manşetini tercih etti. Söz konusu haberde ''Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in önümüzdeki Ramazan ayında Filistinli Müslümanların kutsal yerlere erişimini engellemesi durumunda "çok ciddi sonuçlarla" karşılaşacağı konusunda uyardı'' ifadelerine yer verildi.

Al Arabiya ise ''Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü yaptığı açıklamada, İsrailli yerleşimcilerin İsrail-Filistin ihtilafının çözümündeki ana engellerden biri olduğunu söyledi'' ifadelerine yer verdi.

Hindistan merkezli Firstpost 'Filistin davasının sadık bir destekçisi olan Erdoğan, Ramzan'da Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya sınırsız erişim talebinde bulundu' dedi.

Türkiye'nin cesareti kelebek etkisi yarattı: O ülkeler de harekete geçti! Türkiye'nin cesareti kelebek etkisi yarattı: O ülkeler de harekete geçti! Haberi Görüntüle

BNN BREAKİNG: ÖNEMLİ BİR DİPLOMATİK HAMLE

Hong Kong merkezli BNN Breaking Ankara'da gerçekleşen görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede ''Önemli bir diplomatik hamle'' yorumunu yaptı.

Haberde 'Erdoğan İsrailli yerleşimcileri İsrail-Filistin çatışmasında barışın önündeki temel engel olarak belirledi. Bu açıklama, her iki liderin de bağımsız bir Filistin devletini savunmada ön saflara yerleştiği bir basın etkinliği sırasında geldi' ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading