Yandex Metrica
Reklam Görseli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti terör örgütü PKK'yı panikletti: Irak yönetimine çağrıda bulundular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak'a yaptığı ziyaret ve burada imzalanan anlaşmalar terör örgütü PKK'yı ve yandaşlarını paniğe sevk etti. Erdoğan'ın ziyaretinden rahatsız olan terör yandaşları Irak yönetimine çağrıda bulunarak Türkiye'ye karşı tutum alınmasını istedi.

Dünya

29.04.2024, 04:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 2011'de ziyaret ettiği Irak'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüştü. Tarihi ziyarette gündem terörle mücadele ve Kalkınma Yolu Projesi idi. İlk olarak Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Irak'tan terör örgütü PKK ile mücadele konusundaki beklentilerini aktardı. Daha sonra Başbakan Sudani'yi kabul eden Erdoğan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toıplantısında "Irak topraklarından Türkiye'yi hedef alan terör örgütü PKK'ya ve uzantılarına karşı alabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. PKK'nın, Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. Resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan güçlü inancımı, bu vesileyle mevkidaşlarımla paylaştım. Bu komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun da gereğidir. Irak Hükümeti'nin bu doğrultuda atacağı her adımda ihtiyaç duyacağı tüm desteği sağlamaya hazırız." ifadelerini kullandı. 

İsrail, Refah'a yaptığı saldırıyı savundu: 'Mısır'la yapılan anlaşmaya uygun' İsrail, Refah'a yaptığı saldırıyı savundu: 'Mısır'la yapılan anlaşmaya uygun' Haberi Görüntüle

BÖLÜCÜ ÖRGÜT DEMAGOGLARI PANİKTE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak temasları terör örgütü PKK'yı ve yandaşlarını rahatsız etti. Irak'taki varlığı tehlikeye giren bölücü örgüt demagogları, peş peşe yaptıkları açıklamalarla örgütün yaşadığı operasyon korkusunu belli etti. Teröristler, Türkiye iyi ilişkiler geliştirmek isteyen ve kısa süre önce imzalanan ortak mutabakat metniyle terör örgütü PKK'yı ilk defa yasaklı örgüt; yani terör örgütü olarak tanıyan Irak yönetimine seslendi ve Türkiye'ye karşı tutum alma çağrısında bulundu.

Sürpriz F-16 güncellemesi operasyonlara güç katacak: 3 gün sonra envanterde... Sürpriz F-16 güncellemesi operasyonlara güç katacak: 3 gün sonra envanterde... Haberi Görüntüle

SALİH MÜSLİM KORKUSUNU BELLİ ETTİ

PKK'nın Suriye kolu YPG'nin sözde elebaşlarından Salih Müslim Türkiye'nin Irak'taki teröre yönelik önleyici faalşyetlerindne dile getirerek şu ifadeleri kullanmıştı: "Yoksa gerçekten de Başur elden gider. Şimdi yanına KDP'yi aldı. Ardından YNK'yi tehdit etmeye başladı. Onlar da böyle boyun eğerse bütün Başur gider. Zaten orada 100 civarında üsleri var, askerleri var. Hiç böyle dağlık alanlarda falan değil. Türkiye, bütün düzlüklerde bulunan şehirlerde. Erbil başta olmak hepsini eline geçirmiş durumda. Kimse bunları çıkaramaz. Çok dikkat etmek gerekiyor. Akıllı davranmak gerekiyor."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading