Yandex Metrica

Sitede Ara

CHP'ye para sayma soruşturmasında flaş gelişme! Bakan Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kasası' olarak bilinen Fatih Keleş'in bavullar dolusu parayı paketleme anlarına ait görüntülere ilişkin konuştu. Bakan Tunç, "Savcılık soruşturma başlattı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bağış denildi. Bağış ise bunların da kuralları vardır. Bağışın miktarı bellidir. Başka bir kaynaktan mı geliyor? Savcılık bu paranın kaynağını soracaktır." ifadelerini kullandı.

Gündem

18.03.2024, 09:07

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı olan İBB Spor Kulübü Başkanı Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen videosu gündeme bomba gibi düştü. Söz konusu olaya ilişkin para trafiğinin görüntüleri sosyal medyada infiale yol açtı.

Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Cumhurbaşkanına suikast girişimi ellerine yüzlerine bulaştı: Sır perdesi aralandı! Haberi Görüntüle

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medyada dolaşıma sokulan para sayma görüntülerinin, partinin il başkanlığı binasının alımı için mal sahibinin avukatının ofisinde nakit ödenen paraya ait olduğunu açıkladı.

CHP'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Söz konusu görüntüler şu an Sarıyer ilçesi sınırlarındaki CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının 2019 yılında satın alınmasıyla ilgilidir. Açıklamada sunulan evrak da bunun kanıtıdır. Evrakın düzenleme tarihi 9 Aralık 2019'dur. Güvenlik kamerası görüntüleri, her ne kadar 10 Aralık 2019'u gösterse de gerçek tarih evraktan da anlaşılacağı üzere 9 Aralık 2019'dur.

Bridgerton 3. sezon ne zaman çıkacak? Bridgerton 3. sezon ne zaman çıkacak? Haberi Görüntüle

AK PARTİLİ İSİMDEN TEPKİ: YALANINIZ BATSIN

CHP'nin açıklamalarından sonra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya, “Hay yalanınız batsın; sizin içinizde hiç mi Siyasi Partiler Kanunu bilen hukukçu ve mali müşavir yok.” ifadeleriyle CHP'yi sert bir dille eleştirdi.

Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Kerim Rahmi Koç hangi takımı tutuyor? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Kerim Rahmi Koç... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bazı sosyal medya hesaplarında CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği iddia edilen görüntülerle ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bazı sosyal medya hesaplarında "Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı." Şeklindeki paylaşım ile birlikte paylaşılan ve içeriğinde bir çantadan çıkarılan para destelerinin sayıldığı video görüntüleri ile ilgili olarak maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadığının tespiti açısından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından resen soruşturma başlatılmıştır" 

28 Şubat zihniyeti hala sahnede! İzmir Karşıyaka'da nikah töreninde dua hazımsızlığı: Mikrofon ellerinden alındı! 28 Şubat zihniyeti hala sahnede! İzmir Karşıyaka'da nikah töreninde dua... Haberi Görüntüle

BAKAN TUNÇ: KAYNAĞI SORULACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kasası' olarak bilinen Fatih Keleş'in bavullar dolusu parayı paketleme anlarına ait görüntülere ilişkin konuştu.

Bakan Tunç, ''Dün sosyal medya ve bazı basın kuruluşlarında bu görüntüler yayınlanınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir adli soruşturma başlattı. O görüntülerdeki kişilerle ilgili ifadeler alınmaya başlandı. Bu sayılan paraların kaynağı nedir? Bir açıklama yapıldı, partiye yapılan bağış olduğu söylenildi. Bağışın da kuralları var, siyasi partiler kanununa göre bağışın şekli miktarı bellidir. Yani savcılık bu paranın kaynağını elbetteki soracaktır. Tereddütleri ortadan kaldıracak bir soruşturma gerçekleştirecektir. Lehte ve aleyhte çok beyan var.'' dedi.

Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Evdeki Saat konseri bedava mı, nerede olacak 19 Mayıs? Haberi Görüntüle

''TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ''

Konuyu titizlikle takip ettiklerini belirten Bakan Tunç, ''Eğer bir suç varsa, bir kara para varsa tüm bunlar ortaya çıkacaktır. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız bu konuda soruşturmayı başlatmıştır. Suç unsuru var mı yok mu tüm bunlar soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Bunu da biz titizlikle takip ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading