Yandex Metrica

Bakan Şimşek'ten enflasyon verilerine ilişkin yorum: Şubat’tan itibaren düşecek

Bakan Şimşek'ten enflasyon verilerine ilişkin yorum: Şubat’tan itibaren düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek, ''Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz. Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Ekonomi

09.02.2024, 23:49

Yılın ilk ayına ilişkin enflasyon verileri belli oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocak ayında yüzde 6,70 artarken, yıllık TÜFE 64,86'ya yükseldi.

Ocak ayında aylık enflasyon geçici etkiler kaynaklı yükselerek yüzde 6,7 gerçekleşirken, yıllık enflasyon yüzde 64,9 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada enflasyon rakamlarını değerlendirdi.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada ''Ocak ayında büyük oranda enflasyona yansıyan bu etkilerin enflasyonun ana eğilimini etkilemesini beklemiyoruz.'' dedi.

Emekli maaş zammının ardından bir müjde de bankalardan: Promosyonlar artacak mı? Emekli maaş zammının ardından bir müjde de bankalardan: Promosyonlar artacak... Haberi Görüntüle

''YILIN İKİNCİ YARISINDA BELİRGİN GERİLEME GÖRECEĞİZ''

''Şubat’tan itibaren aylık enflasyonun kayda değer şekilde düşerek tahmin patikamızla uyumlu seyredeceğini öngörüyoruz.'' diyen Bakan Şimşek, ''Yıllık enflasyonda ise yılın ikinci yarısında belirgin bir gerileme göreceğiz. Fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir.'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading