Yandex Metrica

Sitede Ara

7 bin 608 TL hesabınızda! O kişilere bayram jesti! İşte detaylar...

7 bin 608 TL hesabınızda! O kişilere bayram jesti! İşte detaylar...

Bayram öncesi yapılacak ödemeler milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. 31 Mart seçim atmosferinin ardından bayram destek ödemeleri yakından takip ediliyor. Buna göre evde bakım maaşı alan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak ödenen desteğin bayramdan önce olup olmayacağını merak ediyor. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Ekonomi

19.05.2024, 17:53

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay milyonlarca haneye düzenli olarak ödenen sosyal yardım ödemelerinin Bayram öncesine alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor. Son gelişmelere göre sosyal yardım alanlara evde bakım maaşı ödeme tarihi açıklandı. Peki evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım ödemeleri T.C kimlik numarası sonuna göre ödemeler hesaplara yatmaya başladı. O kişiler bayram öncesi ödemelerini alabilecek.

Türkiye'nin en ünlü ekonomistinden zengin olma tüyosu: Ne borsa ne altın! Ona yatırım yapan kazanır Türkiye'nin en ünlü ekonomistinden zengin olma tüyosu: Ne borsa ne... Haberi Görüntüle

2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ödediği evde bakım maaşı, TC kimlik numarası sonuna göre, her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara geçiyor. 

Yunanistan ve Türkiye'den gemicilik adımı: Miçotakis-Erdoğan zirvesi yeni dönemi başlatıyor Yunanistan ve Türkiye'den gemicilik adımı: Miçotakis-Erdoğan zirvesi yeni dönemi başlatıyor Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısı için 5908 TL olarak ödenen evde bakım maaşı bu yıl %50'ye yakın bir artışla 7.608 TL'ye yükseltildi. Yani evde bakım maaşı ödemesi alan vatandaşlar zamlı ödemelerini almaya başladı.

Asgari ücretliye çiçeği burnunda zam haberi: Bakan Işıkhan resmen duyurdu: Temmuzda ara zam gelecek mi? Asgari ücretliye çiçeği burnunda zam haberi: Bakan Işıkhan resmen duyurdu:... Haberi Görüntüle

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı almak için bazı şartları taşımak gerekiyor. Bu şartlar arasında en önemli olanlardan biri hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması. Buna ek olarak bakıma muhtaç vatandaşın tam teşekküllü hastaneden alınmış sağlık raporunun da ibraz edilmesi gerekiyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Loading