Yandex Metrica

Asgari ücretliye çiçeği burnunda zam haberi: Bakan Işıkhan resmen duyurdu: Temmuzda ara zam gelecek mi?

Asgari ücretliye çiçeği burnunda zam haberi: Bakan Işıkhan resmen duyurdu: Temmuzda ara zam gelecek mi?

17 bin TL olan asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesiyle birlikte çalışanlar Temmuz ayında ara zam talebinde bulunmaya başlamıştı. SGK uzmanlarından ara zam geleceğine dair iddialar gelse de yetkililer zam gelmeyeceğini kesin bir dille dile getirmişti. Bakan Işıkhan'dan çiçeği burnunda ara zamma dair yeni bir açıklama geldi.

Ekonomi

21.05.2024, 21:30

Asgari ücrete Temmuz ayında ek ve ara zam gelmesini bekleyen çalışanlar için en yetkili isimden üzücü haber geldi. Sık sık gündemde tartışılan Temmuz asgari ücret zammı hakkında SGK uzmanlarından 'Zam gelecek' açıklamaları yapılıyordu fakat Bakan Işıkhan son noktayı koydu.

Ocak ayında yüzde 49 zam oranıyla asgari ücret 17 bin 2 TL seviyesine çıkartılmış, ve 2024 yılı içerisinde ikinci bir zammın daha yapılmayacağı dile getirilmişti. Ancak artan enflasyon, gıda fiyatlarından dolayı maaşların erimesi ile birlikte vatandaşlarda zam talebi oluşmuştu.  Bakan Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler geliyor cezalar artıyor Başkasına ait POS cihazı ve IBAN kullananlar yandı: Yeni vergiler... Haberi Görüntüle

MAAŞ ZAMMI BEKLEYENLERE ÜZÜCÜ HABER GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği 'Ara zam gelecek mi?' sorusuna en net cevabı verdi.

Bakan Işıkhan, ekonomik verilerin iyiye gittiğini dile getirerek asgari ücrete ek bir zam yapılmayacağı konusunda net görüşe sahip olduklarını dile getirdi. SGK uzmanları ise açıklamalara rağmen asgari ücrete zam gelmesi konusunda hemfikir.

Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Bakan Kurum müjdeyi verdi: TOKİ taksitlerinde yüzde 50 ödeme kolaylığı Haberi Görüntüle

6 BİN 400 TL ZAM GELEBİLİR...

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 38 olarak açıklandı. Buradan yola çıkıldığında tahminin tutması durumunda oluşacak olan senaryo, asgari ücretlinin kaderini belirliyor. 2025 yılında asgari ücrete 6 bin 400 TL artış gelmesi bekleniyor.

2025 yılında asgari ücrete 6 bin 400 TL zam gelmesiyle birlikte maaşların en düşük 23 bin 500 lira seviyesine çıkması öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

7

11

0

0

2

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading