Yandex Metrica

Saçı ne sıklıkta yıkamak gerekiyor? Sık yıkamak faydadan çok zarar getirir!

Saçı ne sıklıkta yıkamak gerekiyor? Sık yıkamak faydadan çok zarar getirir!

Sağlıklı saçlara ulaşmak çok fazla bakım gerektirir. Onları yıkamak ise aslında bakım rutininin en önemli noktası. Uzmanlar saçı sık sık yıkamanın faydadan çok zarar verebileceğini dile getiriyor.

Yaşam

23.01.2024, 20:02

Kıvırcık, kaba, afro veya yağlı. Saçlarının nasıl ise ona uygun saç bakım şekli var. Saçınız için en iyi olanı keşfetmek ise çok zaman ve sabır gerektirir.

Kimi insan yararlı olduğunu düşündüğünden saçlarını her gün yıkar ancak bu her zaman en iyi seçenek değildir.

Polisleri görünce soyunmaya başladı! Metro istasyonunda Kenyalı kadın ortalığı birbirine kattı! Polisleri görünce soyunmaya başladı! Metro istasyonunda Kenyalı kadın ortalığı birbirine... Haberi Görüntüle

SIK YIKAMAK SAÇI CANSIZLAŞTIRIR

Saçlarınız saç derinize bir folikül ile bağlıdır ve bu folikül, saça geçen vitamin ve nem üreten bezlere bağlıdır. Saçınızı çok sık yıkarsanız, saçınızda salgı bezlerinin ürettiği tüm doğal yağları yıkarsınız. Bu durumda cansız ve kuru saçlara sahip olursunuz. 

Saçınızı sadece kesinlikle gerekli olduğunda yıkamalısınız. Bunun için de ellerinizi kullanın. Ellerinizi saçınızdan geçirerek saçınızın yıkanması gerekip gerekmediğini anlayabilirsiniz ve hala yumuşak ve kabarıksa muhtemelen yıkamaya ihtiyacı yoktur.

Dilan Polat intihar mı etti? Dİlan Polat'ın yakın arkadaşı ne dedi? Dilan Polat kendine zarar mı veriyor? Dilan Polat intihar mı etti? Dİlan Polat'ın yakın arkadaşı ne... Haberi Görüntüle

HAFTADA 1 VEYA 2 KEZ YIKANMALI

Uzmanlar saçları haftada en fazla bir ila iki kez yıkamak gerektiğini dile getiriyor ancak, gözle görülür şekilde yağlı olduğunda da yıkanabileceğini söylüyor. Kafa derisi kaşınıyorsa veya kir nedeniyle pul pul dökülme belirtileri varsa, yıkama zamanı gelmiştir.

Kullanılan şampuanın hafif olması da saçın ağırlaşıp yağ ve kir biriktirmesine engel olur. Serumlar gibi daha az yağ bazlı şekillendirici ürünler kullanmak da faydalı olacaktır. Yağlanmaya meyilli saçlara sahip olanlar, haftada bir kez evde bir elma sirkesi ile durulama yapabilir. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading