Yandex Metrica

Gözleri başından 20 kat daha büyük! Akdeniz'de yeni bir canlı bulundu

Gözleri başından 20 kat daha büyük! Akdeniz'de yeni bir canlı bulundu

Bilim insanları, dev başından 20 kat büyük gözlü canlı keşfetti. Bu deniz solucanının 20 kat daha ağır olan gözleri, bir memeki kadar kesin görüş sağlamakta. İşte Akdeniz açıklarından bulunan yeni canlı türü...

Yaşam

23.04.2024, 15:53

İtalya'nın Ponza adası civarlarında bulunan Vanadis deniz solucanının gözlerinin, türün denizin karanlık derinliklerinde sadece kendi aralarında görülebilen gizli bir dile sahip olmasına imkan tanıdığı araştırmacılar tarafından düşünülüyor.

Gececil solucanının gözleri o kadar büyük ki eğer insanların gözleri bu büyüklükte olsaydı, başımıza fazladan 100 kg eklenirdi.

Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Sadettin Saran Fenerbahçe başkan adaylığından çekiliyor mu? Ali Koç detayı... Haberi Görüntüle

OLAĞANÜSTÜ GÖRÜŞ

Bilim insanları, solucanın gözlerinin fare ya da sıçanlarınkine benzer bir ''olağanüstü görüş'' sağladığını, bu nedenyle türün küçük nesneleri görebildiğini ve geceleri denizdeki hareketlerini takip edebildiğini belirtti.

Kopenhag Üniversitesi'nden Dr. Anders Garm, "Bu gerçekten ilginç çünkü böyle bir yetenek genellikle eklembacaklılar (böcekler, örümcekler) ve kafadanbacaklılarla (ahtapot, kalamar) birlikte biz omurgalılara özgüdür" dedi.

İbrahim Tatlıses sinirden küplere bindi! Mustafa Keser'in o sözlerine daha fazla dayanamayarak ağzına geleni söyledi! İbrahim Tatlıses sinirden küplere bindi! Mustafa Keser'in o sözlerine daha... Haberi Görüntüle

İLK KEZ KANITLANDI

Çalışmanın ortak yazarlarından Dr. Garm, "Böylesine gelişmiş ve detaylı bir görüş, bu grupların dışında ilk kez kanıtlandı" diye belirtti.

Efsane dizi 'Cennet Mahallesi'nde oynamıştı! Ünlü oyuncu Melek Baykal'dan Çağla Şıkel ve Alişan'ı kızdıracak itiraf! Efsane dizi 'Cennet Mahallesi'nde oynamıştı! Ünlü oyuncu Melek Baykal'dan Çağla... Haberi Görüntüle

GECECİL

Araştırmacılar büyük gözlerin tam olarak ne işe yaradığından da emin değil zira bu canlılar gececil ve genellikle tüm hayvanlarda gözlerin en iyi şekilde çalıştığı zaman olan gündüzleri saklanıyorlar. 

Dr. Gram, "Gün içinde solucanı hiç kimse görmediği için nerede saklandığını bilmiyoruz. Dolayısıyla gözlerini gündüz de kullandıkları ihtimalini göz ardı edemeyiz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Yaşam


Loading