Yandex Metrica
Reklam Görseli

Uluslararası Af Örgütünden Macron'a çağrı: 'İsrail'e silah satışlarını durdur'

Uluslararası Af Örgütünden Macron'a çağrı: 'İsrail'e silah satışlarını durdur'

Uluslararası Af Örgütü Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a bir mektup yazarak İsrail'e yapılan silah satışlarının durdurulmasını istedi.

Dünya

21.02.2024, 11:43

Uluslararası Af Örgütü Fransa Şubesi Başkanı Jean-Claude Samoullier, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a bir mektup yazarak İsrail'e silah satışlarını durdurma çağrısında bulundu. Örgütün internet sitesinde yayınlanan mektupta Gazze'de "soykırım yaşanma" riskine dikkati çekilerek, Fransa'nın İsrail'e silah satışlarını durdurması talep edildi. Samoullier, mektubunda Fransa'nın  İsrail'e savaş malzemeleri gönderdiğini hatırlatarak  "meşru müdafaa hakkının" savaş kuralları çerçevesinde kullanılması gerektiğini belirtti.

Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren aktiviste hapis cezası Avrupa'da ifade özgürlüğü 'Filistin' diyene kadar: Gazze'deki katliama tepki gösteren... Haberi Görüntüle

"SOYKIRIMA ORTAK OLMA"

Samoullier ayrıca İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) 26 Ocak'ta aldığı ihtiyati tedbir kararına da uyması gerektiğini vurguladı ve şu ifadeleri kullandı: "Bu, Uluslararası Af Örgütünün aylardır tekrarladığı gibi kalıcı ateşkes ve İsrail'e silah ve savaş malzemesinin teslimatının durdurulmasından geçiyor. Soykırım Sözleşmesi'ne taraf bir devlet olarak Fransa, soykırımı önleme yükümlülüğünü yerine getirmeli. Bu, İsrail'e soykırım riski kapsamına girecek eylemlerde bulunmasını sağlayacak malzemeleri vermemekten geçiyor."

İspanya'nın İsrail'e silah satışını durduruğunu belirten Samoullier, Fransa'nın, Silah Ticareti Anlaşması (ATT) ve 1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi kapsamındaki uluslararası taahhütlerine uyması gerektiğini vurguladı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading