Yandex Metrica

Sitede Ara

Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar istedi

Zelenski silaha doymuyor: 'Doğu cephesi Rusların elinde' dedi yeni silahlar istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, doğu cephesinde kontrolü Ruslara kaybettiklerini itiraf ederek Batılı dostlarından daha fazla silah istedi. Yakın zamanda silah sevkiyatının yapıldığını söyleyen Zelenski, bu sevkiyatın yeterli olmadığını belirtti.

Dünya

20.05.2024, 08:26

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, başkent Kiev'e gelen Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile bir araya geldi. Görüşmede Rusya ile yaşanan savaş, Ukrayna'ya verilecek savunma desteği ve Ukrayna'nın Avrupa entegrasyonu gibi konular ele alındı. 

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Zelenski, haziran ayında yapılacak Küresel Barış Zirvesi'nin önemine değindi. Rusya'nın bu toplantıyı aksatma gayreti içinde olduğunu söyleyen Zelenski, her devletin, her liderin ve her uluslararası kuruluşun Küresel Barış Zirvesi'ne katılmasını ve ortak barış çabalarını desteklemesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna'nın AB üyeliğine de değinen Zelenski, ülkesinin müzakerelere başlama noktasında gereken tüm adımları attığını ve müzakere çerçevesinin haziran ayında onaylanmasını beklediklerini söyledi. 

Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Harvard dize geldi! Filistin destekçisi öğrenciler duyurdu: 'Üniversite yönetimiyle anlaştık' Haberi Görüntüle

"DOĞU CEPHESİNDE KONTROL RUSLARDA"

Rusya'nın doğu cephesinde kontrolü elinde bulundurduğunu da hatırlatan Ukrayna Devlet Başkanı, "düşmanı" doğuda durdurabilmek için yeni silahlara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Zelenski, "Silah tedarikinin artırılmasıyla Rusya'yı doğuda durdurabileceğiz. Şu anda orada inisiyatif onlarda. Bu bir sır değil. Onları durdurmamız, inisiyatifi elimize almamız gerekiyor. Bu ancak elimizde güçlü bir şey olduğunda yapılabilir." ifadelerini kullandı. Yakın zamanda silah sevkiyatı yapıldığını da söyleyen Zelenski, bu miktarın az olduğunu belirtti. 

Bu arada Vladimir Zelenskiy, Ukrayna'ya verdiği destek için Roberta Metsola'ya teşekkür ederek, birinci derece Liyakat Nişanı sundu.

Habere Tepki Ver

1

1

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading