Yandex Metrica

Böyle skandal görülmedi! Milli sporcu Filistin'e destek verdiği için hakkında soruşturma açıldı!

Avrupa Wushu Kung Fu şampiyonası'nda altn madalya alan milli sporcu Necmettin Erbakan Akyüz, kürsüde Filistin barağı açtıp, Filistin halk oyunu olarak bilinen 'dabke' dansı yaptığı için madalyasının geri alınması ile tehdit edilmişti. Milli sporcu, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile duruma büyük tepki gösterdi.

Spor

14.05.2024, 15:02

Sakaryalı milli futbolcu Necmettin Erbakan Akyüz, Filistin'e verdiği destek sebebiyle Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu soruşturma başlattı.

22 yaşındaki milli sporcumuz Akyüz, Aralık ayında düzenlenen Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Kürsüde Filistin bayrağı açan Akyüz, Filistin halk oyunu olan 'dabke' dansı yapmıştı. Milli sporcu bu anları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

22 yıllık Premier Lig hasreti sona erdi 22 yıllık Premier Lig hasreti sona erdi Haberi Görüntüle

FEDERASYON TEHDİT ETMİŞ

Bu olaylardan sonra hesabından bir video paylaşan Necmettin Erbakan Akyüz, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu'nun hakkında "bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler" diyerek soruşturma açtığını duyurdu.

Şampiyonluklarını geri almakla tehdit eden federasyona tepki gösteren Akyüz, 'Soruşturma açmak, şampiyonlukları almak, ceza vermek... Dünya, Avrupa ne şampiyonluğum varsa elimden alın. Beni bunlarla korkutup geri adım attırabileceğinizi düşünüyorsanız, aklınızı peynir ekmekle yemişsiniz gerçekten. Bebek katillerine karşı yapmış olduğum protestoyu kalkıp, 'bizim değerlerimize aykırı böyle şeyler' diyerek soruşturmak açmak. Senin değerin yok. Ne değeri? Ne vicdan, ne insanlık, ne haysiyet... Hiçbir şey yok sizde. Aşağılıksınız! Aşağılık bile değilsiniz, seviyeniz bile yok sizin. Almazsanız da, ceza vermezseniz de adam değilsiniz ulan!. Dünya şampiyonluğundan daha gurur verici bir şekilde taşıyacağım o cezayı' ifadelerini kullandı.

Maç sonu şampiyonluk turu atabilir! Fatih Karagümrük -Galatasaray maçı ilk 11'i açıklandı Maç sonu şampiyonluk turu atabilir! Fatih Karagümrük -Galatasaray maçı ilk... Haberi Görüntüle

AKYÜZ'ÜN ŞAMPİYONLUĞU GERİ Mİ ALINACAK?

Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda, başarı gösteren Necmettin Erbakan Akyüz, madalya töreninde Filistin'e destek amaçlı bayrak açarak dabke dansı yapmıştı.Bu anları sosyal medya hesabından paylaşan Akyüz'e, Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu 'şampiyonluğunu elinden alırız' tehdidiyle karşılık verdi.

Olayın ardından, milli futbolcunun Avrupa Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından şampiyonluğunun geri alınabileceği yönünde tehdit edildiğini açıkladı. Bu duruöun üzerine federasyon soruşturma başlattı. 

Şampiyonluğun geri alınıp alımayacağı federasyonun soruşturması sonrasında netlik kazanacak.

TFF'den seçim tarihi açıklaması: İmzalar yeterli sayıya ulaştı mı? TFF'den seçim tarihi açıklaması: İmzalar yeterli sayıya ulaştı mı? Haberi Görüntüle

NECMETTİN ERBAKAN AYYÜZ KİMDİR?

22 yaşındaki genç Kung Fu şampiyonu,

Ailesiyle birlikte sporla iç içe büyüyen Akyüz'ün babası Abdurrahman Akyüz, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın korumasıydı ve aynı zamanda Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. 2019'da ablası Elif Ayküz ile birlikte Türkiye gündemine oturan kardeşler, toplamda 12 dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Necmettin Erbakan Akyüz, özellikle wushu alanındaki üstün başarılarıyla tanınıyor ve Sakarya'da doğup büyüyen biri olarak, ailesiyle birlikte sporun içinde büyüdü.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading