Yandex Metrica

Seçim öncesi kalleş plan! Kandil'in kirli oyunu deşifre oldu

Seçim öncesi kalleş plan! Kandil'in kirli oyunu deşifre oldu

Antalya'da cezaevinde yatan mahkum teröristlere Kandil'in talimatını ileten kadın avukat Şüheda Ronahi Çiftçi, suçüstü yakalandı. Gardiyanların dikkati sayesinde ele geçirilen notlarda ise yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifakı'na karşı eylem talimatı verildiği ortaya çıktı.

Gündem

06.05.2024, 22:32

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kalırken CHP'nin işbirliği içinde olduğu Kandil'in kirli oyunu deşifre oldu.

Antalya Yüksek Güvenlik Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü eli kanlı PKK'lı teröristlerle görüşe giden avukat Şüheda Ronahi Çiftçi, PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü üyesi hükümlü Tufan Beyhan'a Kandil talimatlarını iletirken  yakalandı.

Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadrosu şaşırtmadı! Sabıkası olmayan tek bir kişi yok! DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir... Haberi Görüntüle

MİKRO NOT BULUNDU

Cezaevinde görevli olan gardiyanlar, Şüheda Ronahi Çiftçi isimli avukatın açık görüş bölümünde görüştüğü hükümlü Tufan Beyhan'ın sağ eline temasta bulunduğunu gördü. Gardiyanlar, hükümlünün de sağ elini beline götürdüğünü fark edince şahsın üstü arandı. Yapılan aramada hükümlünün pantolonunun cep kısmında farklı bir göz daha olduğu ortaya çıktı. Farklı bir göze gizlenmiş küp şeker boyutunda mikro not tespit edildi.

Bunun üzerine harekete geçen görevliler, Şüheda Ronahi Çiftçi isimli avukatın görüştüğü diğer PKK'lı Kemal Demirbaş'ın tek kişilik koğuşunda da arama yapıldı, bu hükümlüde de aynı mikro not bulundu.

28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat kaçta kapanacak, ne zaman açılacak? 28 Nisan Pazar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü kapalı mı? Saat... Haberi Görüntüle

KÜP ŞEKER BOYUTUNA GETİRİLMİŞ

Gardiyanlar tarafından ele geçirilen dokümanlar Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Jandarma Kriminal Başkanlığı'na gönderildi. Yapılan incelemenin ardından notların çok ince yapıdaki pelür kağıda, lazer özellikli bir yazıcıyla yazdırıldığı ortaya çıktı. Ayrıca üzerinde el yazısıyla "ANTALYA Y.G" yazdığı, 16 sayfalık notların katlanarak küp şeker boyutuna getirildiği öğrenildi.

Münevver Karabulut'u vahşice katletmişti! Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerine ulaşıldı Münevver Karabulut'u vahşice katletmişti! Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerine ulaşıldı Haberi Görüntüle

AÇLIK GREVİ TALİMATI

'Değerli yoldaşlar' başlığıyla yazılan notlarda, Cumhur İttifakı'na karşı PKK'nın önemsediği bir seçimin daha yaklaştığı, cezaevindeki örgüt üyelerine de görevler düştüğü belirtildi ve 'açlık grevi' talimatı verildiği görüldü. Söz konusu notlarda bebek katili terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili konular ve örgütsel manifesto olduğu, ikinci metinde ise cezaevindeki örgüt üyelerine 27 Kasım-15 Şubat arasında saldırı yapmaları talimatı verildiği belirlendi.

Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı, kapalı mı? Yarın hastaneler açık mı (1 Mayıs 2024)? 1 Mayıs'ta hastaneler... Haberi Görüntüle

HAPSİ BOYLADI

Gardiyanların dikkati sayesinde ele geçirilen notların ardından cezaevlerindeki incelemelerde Kandil'in talimatı doğrultusunda Antalya'da tutuklu ve hükümlü 80 örgüt üyesinin açlık grevi yaptığı, talimata uygun şekilde dilekçe ve İmralı Cezaevi'ne sevk talep ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan avukat Şüheda Ronahi Çiftçi, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

 

Habere Tepki Ver

8

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading