Yandex Metrica

Sitede Ara

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle

Ne Avrupa, ne Ortadoğu 3. DÜnya Savaş'ı Asya'da çıkabilir... ABD-Çin gerilimini tetikleyecek hamle Pentagon'dasn geldi. ABD medyasında yer alan habere göre Pentagon, Typhon anti-balistik sistemlerini ilk kez Çin'in kapısına gönderdi.

Savunma

29.04.2024, 18:21

ABD medyasında yer alan habere göre ABD ordusunun Typhon adlı en yeni kara tabanlı füze sisteminin bileşenlerini ilk kez ABD toprakları bir ülkeye gönderdi. Çin'in hemen kıyısında bulunan Filipinler'e konuşlandırılan Typhon sistemleri uluslararası askeri tatbikatlara katılacak. 

Typhon anti-balistik sistemleri.jpg

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

ABD NEDEN ÇİN'E TYPHON SİSTEMİNİ GÖNDERDİ?

ABD askeri hedeflerini koruyan anti-balistik silah görevi gören Typhon sistemi Tomahawk seyir füzelerini ve SM-6 çok amaçlı füzeleri hedefe fırlatabilir. Peki Amerikalılar neden bu kadar güçlü füze sistemlerini Çin'in kapısına gönderiyor?

ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine Türkiye'yi suçladılar ABD Yunan F-16'larını geciktiriyor: 'Nerede bizim 24 Viper' deyip yine... Haberi Görüntüle

TYPHON SADECE BAŞLANGIÇ

Filipinler'deki tatbikat için Çin kıyısına gönderilen Typhoon ABD'nin planının sadece başlangıcı. Pentagon, bu stratejik sistemleri kalıcı olarak Filipinler'e yerleştirmeyi planlıyor. ABD Typhon ile Çin'e caydırıcı bir mesaj göndermeyi hedefliyor.

Washington'un Salaknib 24 uluslararası askeri tatbikatında boy gösterecek olan Typhon'dan Filipinler'e kaç tane gönderdiği bilinmezken, bazı sistemlerin Amerikan C-17A nakliyelerinin yardımıyla Filipinler'e çoktan geldiği bildirildi.

Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Haberi Görüntüle

4 FIRLATICI BİR KOMUTA ARACI...

Tam donanımlı Typhon sistemi 4 fırlatıcı, bir komuta aracı ve diğer destek araçları ekipmanından oluşuyor. 

ABD'li Tuğgeneral Bernard Harrington, "Bu, bölgedeki en eski müttefikimiz Filipinler ile iş birliğimiz açısından önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı ve ekledi: "bu adım, ikili eğitim ve hazırlık konusunda yeni iş birliği fırsatları yaratıyor" 

Çin'e net bir mesaj vermek isteyen ABD Typhon sistemlerini bölgeye konuşlandırdı ve hatta Tomahawk seyir füzelerini (gemisavar ve kara saldırı versiyonları) ve SM-6 füzelerinide tatbikatta kullanır hale getirdi.

Amerikan tankları cephede rezil oldu: ABRAMS sürüklenerek Moskova'ya gidiyor Amerikan tankları cephede rezil oldu: ABRAMS sürüklenerek Moskova'ya gidiyor Haberi Görüntüle

TYPHON'UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

SM-6 füzeleri öncelikle balistik füzeler de dahil olmak üzere düşman hava hedeflerine karşı kullanılmak üzere tasarlandı, ancak bir Typhon sisteminden ateşlendiğinde birincil rolü, hava savunma sistemleri ve komuta merkezleri gibi karada ve denizde düşmanın stratejik hedeflerini vurmak.

Öte yandan terminal uçuş aşamaları sırasında gelen süpersonik tehditleri engelleyebildikleri ve bu sistemleri gerçek anlamda süper silahlar haline getirebildikleri söyleniyor.

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading