Yandex Metrica

ABD dergisi TCG Anadolu'yu öve öve bitiremedi: Denizlerin süper gücü!

Savunma Sanayii alanında atılan dev adımlar dünyada takdir görmeye devam ediyor. Son olarak ABD merkezli The National Interest dergisi Türkiye'nin denizlerdeki bir sonraki süper güç olma yolunda ilerlediğini yazdı.

Savunma

12.05.2024, 19:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Savunma Sanayiinde tam bağımsızlık" mottosu meyvelerini vermeye devam ediyor. 40 milyar dolarlık bütçe ile 2024 yılında askeri yatırım anlamında dev bir bütçe ayıran Türkiye, envanterine kattığı yerli ve milli ekipmanlar ile dünyada taktir görmeye devam ediyor. 

Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Haberi Görüntüle

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ TCG ANADOLU

Yüzde 70 yerlilik oranına sahip ürkiye'nin ve dünyanın ilk ve tek SİHA gemi TCG Anadolu donanma envanterine ‘çok maksatlı amfibi hücum gemisi’ olarak girdi. 

Tam 232 metre uzunluğundaki savaş gemisinin güvertesine toplam 10 helikopter veya 50 adet SİHA konuşlandırılabildiği, bu sayının değişikliklerle 100’e kadar çıkabileceği belirtiliyor. 

Öte yandan gemide 1223 personel taşıma kapasitesine sahip gemide tam teşekküllü hastane ve iki adet ameliyathane de bulunuyor.

Ayrıca TCG Anadolu araç güvertelerinde ise 13 adet Tank, 27 adet Zırhlı Amfibi Hücum Aracı-ZAHA, 6 adet Zırhlı Personel Taşıyıcı-ZPT, 33 adet muhtelif araç, 15 adet römork olmak üzere toplamda 94 adet araç konuşlandırılabiliyor.

O silahı üreten 3 şirketten biri Türk! 30X113 mm'de ATAK-2 teslimatı başlıyor O silahı üreten 3 şirketten biri Türk! 30X113 mm'de ATAK-2... Haberi Görüntüle

DENİZİN YENİ SÜPER GÜCÜ: TÜRKİYE

Türkyie ve dünyanın ilk ve tek SİHA gemisi olan TCG Anadolu dünyanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Son olarak ABD merkezli The National Interest "Türkiye, bir sonraki uçak gemisi süper gücü mü?" başlıklı bir analiz yayınladı.

The National Interest haberin girişinde TCG Anadolu'ya geniş yer verirken, Türkiye'nin şimdilerde bir başka uçak gemisi geliştirdiğini belirtti.

Haberin devamında "Türkiye Yüzyılı”nı da temsil edecek şekilde tasarlanan TCG Anadolu… kendi alanında dünyanın ilk İHA'ların iniş-kalkış yapabilen savaş gemisidir" ifadeleri kullanıldı.

ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! Haberi Görüntüle

İKİNCİ SAVAŞ GEMİSİ DAHA BÜYÜK OLACAK

Türkiye'nin ikinci bir savaş gemesi ürettiğini belirten The National Interest, geminin iniş ve kalkış dahil 3 pistinin olacağını ve en az 50 uçağı taşıyabileceğini aktardı.

Habere devam eden ABD'li dergi, bu uçakların 20'si güvertede 30'u ise büyük ihtimalle hangarda bulunacak. Yeni üretilen gemiye ayrıca Baykar firmasının ürettiği Kızılelma ve Bayraktar TB2'de yerleştirilecek dedi.

The National Interest, tüm bunların Türkiye'nin Türkiye'nin deniz gücünü değiştirebileceğini belirterek,  ikinci uçak gemisiyle beraber Türkiye'nin Ege, ve Akdeniz'de olan gücünü bir sonraki boyuta taşıyacağını yazdı.

KAAN füzeleri yükleniyor: 250 uçağın her biri aynı anda 8 hedefe ateşleyecek KAAN füzeleri yükleniyor: 250 uçağın her biri aynı anda 8... Haberi Görüntüle

YENİ GEMİNİN ADI: TCG TRAKYA

Türkiye'nin ikinci büyük savaş gemisinin adı 'TCG TRAKYA' olabileceği belirtilirken, Milli Uçak Gemisi, 4 adet LM2500 serisi gaz türbininden oluşan COGAG tipi ana tahrik sistemiyle donatılacak.

Öte yandan gemi rampalı kalkış ve halatlı yakalama (STOBAR) sistemine sahip olacak ve 20'si güvertede, 30'u hangarda olmak üzere 50 adet hava aracı taşıyabilecek.

Milli Uçak Gemisi yakıt ikmaline gerek duymaksızın 10 bin deniz mili (18 bin 500 km) yüzebilecek. Bu rakam, geminin İstanbul'dan seyre çıkması halinde Akdeniz'den Atlas Okyanusu'na, oradan da Amerika kıtasına ulaşıp Panama Kanalı'nı geçerek Büyük Okyanus'un ortasına dek gidebilmesi demek. 

Habere Tepki Ver

30

1

3

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading