Güney Afrika'nın başkenti Pretorya'daki savunma fuarına Fetullahçı Terör Örgütü'nün silah şirketi de katıldı. Örgütün en çok yuvalandığı ülkelerden Güney Afrika'da 1981 yılında kurulan ve 2016 yılında FETÖ'cüler tarafından satın alınan MILKOR adlı firma, bomba atar, tabanca ve tüfek gibi hafif silahlarla başladığı yolculukta şimdi SİHA, devriye botu ve zırhlı araç üretecek noktaya geldi.
Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesinde görev alan avukatlardan biri olan Amerikalı Robert Amsterdam, geçtiğimiz aylarda paylaştığı mesajda, MILKOR şirketinin Güney Afrika'da konuşlanmış FETÖ bağlantılı bir şirket olduğunu açıklamıştı.
Amerikalı bazı silah firmalarıyla yoğun bağlantıları bulunan şirket, yönetim kurulunun kimlerden oluştuğuna ilişkin oldukça ketum davranıyor. MILKOR'un internet sitesinde bu konuda yeterli bilgi mevcut değil.
Ancak Pretorya merkezli şirketin ABD'deki irtibat noktası olarak New Jersey'de yaşayan FETÖ imamı Furkan Koşar'ı gösterdiği biliniyor.
Koşar'a ilişkin bilgi şu an MILKOR sitesinde mevcut değil fakat FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatıyla kurulmuş Türki Amerikan Dernekleri Konseyi'nin başkanlığını yürüten Koşar'ın halen MILKOR'un da işlerini idare ettiği sanılıyor.
Furkan Koşar, 2016 darbe girişiminin ardından ABD topraklarında Türkiye aleyhine faaliyetleri hızlandırmış ve parası ödenmiş F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye gönderilmemesi için senatörlerle yoğun temas trafiği yürütmüştü.
2016 yılından itibaren kara, deniz ve hava platformlarında birdenbire 'atılım' yapma kararı alan şirketin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile bağlantıları da mevcut. Şirket Güney Afrika'daki fuarın ardından Cidde ve Abu Dabi fuarlarında da boy gösterecek.
MILKOR üretimi bazı zırhlı araçların Güney Afrika ordusunda kullanılmakta olduğu belirtiliyor. Yunan basınında buna ilişkin yorumlar yer almış, hatta Atina merkezli Pentapostagma MILKOR üretimi zırhlılardan övgüyle bahsetmişti.
MILKOR Entegre Sistemler Müdürü Ghaazim Rylands (fotoğrafta), şirkette kimliği ifşa edilmiş nadir yöneticilerden. MILKOR bünyesindeki 'Türklere' kayıtlarda yer vermiyor. Linkedin'deki kayıtlarda ise Suleiman Hartley, Henk du Plessis, Barnett Erasmus ve Michael Corke isimli şahıslar firma personeli olarak görünüyor.