Yandex Metrica

Ar-Ge devini yöneten isim iddialı konuştu: Gizli projeler bittiği zaman Türkiye şampiyonlar liginde olacak

Ar-Ge devini yöneten isim iddialı konuştu: Gizli projeler bittiği zaman Türkiye şampiyonlar liginde olacak

Savunma sanayiinin kritik kurumlarından TÜBİTAK SAGE açık ve gizli pek çok proje üzerinde çalışıyor. Ar-Ge devini yöneten Gürcan Okumuş, gizli projeleri tamamladıklarında Türkiye'nin şampiyonlar liginde olacağını söyledi.

Savunma

05.04.2024, 00:05

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başta akıllı füzeler olmak üzere pek çok silah sistemini kazandıran TÜBİTAK SAGE, 2023 yolculuğuna devam ediyor. TÜBİTAK SAGE Enstitüsü Genel Müdürü Gürcan Okumuş, TRTHaber'e verdiği demeçte kurum çalışanı vatansever genç mühendislerin önemine vurgu yaptı; "İkna edilmişlerle değil, inanmışlarla yürüyoruz" dedi.

Okumuş, savunma sanayiinin gözbebeği kurumlarından TÜBİTAK SAGE ve yürüyen projelere ilişkin şunları söyledi:

"TÜBİTAK SAGE birçok mühimmatın yerli ve milli olarak geliştirilmesini sağladı. TÜBİTAK SAGE, 'milli savunma için milli Ar-Ge' diyen bir kurum. 2023 yılında çok önemli, bilinen-bilinmeyen bazı projelerimiz son safhaya gelecek. Teslimatlar yapılacak. Çok önemli bazı projelerin önemli sonuçlarının kamuoyuyla paylaşıldığını göreceğiz."

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

TEST ALTYAPISI DA PARA KAZANDIRACAK

"Daha önceki yıllarda yaptığımız bazı geliştirmelerde ister istemez bazı testler için yurtdışına gitmek zorunda kalıyorduk. Ama şu an geldiğimiz noktada birçok altyapı hem Türkiye'de hem de TÜBİTAK SAGE'de gelişti. Bu test altyapıları sadece TÜBİTAK SAGE'nin kendi geliştirdiği sistemlere değil, savunma sanayimizin diğer kuruluşlarına da hizmet vermekte. Hatta yurtdışına da hizmet vererek bir yandan da bir ihraç imkanı sağlayan altyapılar olarak gelişmeye devam ediyor."

Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde arttı Patriot füzesini artık robotlar yapıyor: Yıllık üretim miktarı görülmemiş düzeyde... Haberi Görüntüle

RÜZGAR TÜNELİNDE GERİ SAYIM

"Bazı altyapıların ise şu an kurulumu devam etmekte. Birkaç sene içerisinde onların da müjdesini paylaşacağız ve Avrupa'da, hatta dünyada sayılı bazı altyapılar sadece TÜBİTAK SAGE'de ve Türkiye'de işler hale gelecek. Karapınar'daki HABRAS'ta bir raylı sistem altyapımız var. Bu Türkiye'de tek, Avrupa'da da sayılı bir altyapı. Türkiye'nin ilk rüzgar tünelinin operasyonları da zaten TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülüyor. Türkiye'nin ilk 'transsonik' dediğimiz hem ses altı hem geçiş hem de ses üstü hızlarda hizmet verecek yüksek hızlı rüzgar tünelinin yapımı da yine TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülüyor. Birkaç yıl içinde de inşallah açılışını hep beraber göreceğiz."

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

İKNA EDİLMİŞLERLE DEĞİL, İNANMIŞLARLA...

"İkna edilmişlerle yola çıkılmaz, inanmış bir ekiple yola çıkılır. TÜBİTAK SAGE'de de gerçekten inanmış, vatanını seven ve bu uğurda çok büyük fedakarlıklara katlanan değerli bir ekip var; hem genç mühendislerimiz hem tecrübeli mühendislerimiz burada çok büyük özveriyle gecelerini gündüzlerine katarak yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Bazen TÜBİTAK SAGE içerisinde, bazen haftalarca, aylarca çeşitli test altyapılarında gece-gündüz birbirine karışmış halde yoğun bir emekle çalışılıyor. Ama tabi bütün bunların altında vatan sevgisi ve inanmışlık var."


İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler İsrail Demir Kubbe'yi Ege'ye getiriyor: Adına 'Örümcek' dediler Haberi Görüntüle

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE OLACAĞIZ

"Şu an Türkiye olarak savunma sanayiinde süper ligde yer alan bir takımız. İnşallah önümüzdeki dönemde bilinen-bilinmeyen projeler tamamlandığında Türkiye dünyada savunma sanayiinin şampiyonlar liginde yer alacak bir ülke olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading