Yandex Metrica

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi

Küresel coğrafya 3. dünya savaşının sancılarını çekerken, Kuzey Kore'den dünyayı adeta tehdit eden bir tatbikat geldi. Sınır komşusu olan Güney Kore'yi açık açık tehdit eden Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un tatbikatın "düşmanlara yönelik açık bir uyarı" olduğu vurgulandı.

Dünya

06.05.2024, 09:40

Resmi Kuzey Kore basınında yer alan açıklamaya göre Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un’un yönetiminde nükleer karşı saldırı tatbikatı gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Birleşmiş Milletler duyurdu: Gazze halkının sağlığı tehlikede Haberi Görüntüle

NÜKLEER FÜZELER ATEŞLENDİ

Kuzey Kore'nin komşu düşman ülkesi Güney Kore ve ABD'nin bölgede düzenlediği ortak askeri tatbikatlara cevap olarak gerçekleştirilen tatbikatta nükleer başlık taşıma kapasitesine sahip 600 milimetre çapındaki süper büyük çoklu roketatarların denendiği bildirildi.

Söz konusu tatbikatta Kuzey Kore 352 kilometre mesafedeki hedef olarak belirlenen adanın isabetli bir şekilde vurulduğu aktarıldı. 

KUZEY KORE LİDERİNDEN AÇIK UYARI

Kuzey Kore'nin nükleer karşı saldırı tatbikatı

Kuzey Kore'nin en üst düzey nükleer saldırı alarmına hazırlık senaryosu çerçevesinde düzenlenen tatbikatta, "Kuzey Kore'nin nükleer kapasitesini hem nitelik hem nicelik olarak güçlendirme" amacını taşıdığı aktarıldı.

Söz konusu tatbikatın "düşmanlara yönelik açık bir uyarı" olduğu vurgulanırkend düşman güçlerin Kuzey Kore’yi güç kullanarak yok etmeye yönelik askeri faaliyetlerinin ülkenin güvenliği için risk oluşturduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında ise Göz ardı edilemeyecek bu gerçek, Kuzey Kore'nin kendi güvenliğini ve bölgesel barışı sağlamak adına durumu aktif bir şekilde kontrol edebilecek askeri kapasiteyi ezici ve hızlı bir şekilde güçlendirmesini gerektirmektedir” ifadelerine yer verildi.

Tatbikata ilişkin açıklamalarda bulunan Kuzey Kore lideri  Kim Jong-un, tatbikatın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devletin nükleer gücünü istikrarlı bir şekilde arttırmanın önemli olduğunu söyledi.

Sözlerine devam eden Kim, ülkesinin nükleer güçlerinin herhangi bir ani durumda "savaşı caydırma" ve “savaşta inisiyatif alma” gibi önemli görevleri hızlı ve doğru bir şekilde yerine getireceğini aktardı.

Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri öldü Ebu Ubeyde duyurdu! Kassam pusuya düşürdü: Çok sayıda İsrail askeri... Haberi Görüntüle

KOMŞU ÜLKELER ALARMA GEÇTİ

Kim ayrıca yetkililere Kuzey Kore'nin stratejik nükleer kapasitesini daha da güçlendirme talimatı verdi.

Kuzey Kore'nin nükleer tatbikatı komşularını alarma geçirdi. Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri’nden dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin yerel saat ile 15.03’te Japon Denizi istikametine doğru balistik füze fırlattığı bildirilmişti. 

Füzenin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü kaydedilmişti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı ise Pyongyang’ın birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattığını duyurmuştu.

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

KUZEY KORE-GÜNEY KORE GERİLİMİ

Savaşın kıyısında iki ülke olan Güney Kore ve Kuzey Kore ilişkilerinde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Eskiden 1910'da Japonya tarafından ilhak edilen tek bir ulus olan iki ulus, 1945'te II. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana bölünmüş ve 1950-1953 arasında bir ateşkes anlaşmasıyla sonuçlanan ancak barış anlaşması olmadan Kore Savaşı'na girmiştir. 

Kuzey Kore, Kim hanedanı tarafından yönetilen tek partili totaliter bir devlettir. Güney Kore, 1987'de doğrudan seçimlerin yapıldığı demokratikleşmeye kadar bir dizi askeri diktatörlük tarafından yönetiliyordu. Her iki ülke de tüm Kore yarımadasını ve uzaktaki adaları talep ediyor. 

Habere Tepki Ver

2

3

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading