Yandex Metrica

ANADOLU gemisine helikopter indi! Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı

ANADOLU gemisine helikopter indi! Görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı

Yıl sonuna kadar Deniz Kuvvetleri envanterine girecek TCG ANADOLU gemisine ilk askeri helikopter indi. Türkiye'yi gururlandıran görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı paylaştı.

Savunma

29.02.2024, 12:23

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi TCG ANADOLU'ya ilk askeri helikopter inişi gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı, AH-1W Süper Cobra VE SH-70 Sea Hawk tipi deniz helikopterlerinin TCG ANADOLU pistine iniş-kalkışından fotoğraflar paylaştı. 

"Güne asil milletimizi gururlandıracak fotoğraflarla başlamak istiyoruz. Fotoğraflarda gördüğünüz Deniz Kuvvetlerimize ait AH-1W Super Cobra ve SH-70 Sea Hawk helikopterleri, Çok Maksatlı Amfibi Gemimiz LHD ANADOLU'ya ilk inişi gerçekleştirerek konuşlanmayı tamamladılar" şeklinde mesaj yayınlanan MSB, sosyal medya hesabındaki paylaşımın devamında şu notu düştü:

"Hizmete girmesini heyecanla beklediğimiz LHD ANADOLU gemisinde görev yapacak olan hava vasıtalarımıza emniyetli uçuşlar ve başarılı görevler diliyoruz."

MSB'nin ANADOLU gemisi için kullandığı 'LHD' tabiri 'Landing Helicopter Dock' teriminin kısaltmasından oluşuyor. Halk arasında 'uçak gemisi' olarak da nitelenen TCG ANADOLU önümüzdeki haftalarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girerek görevine başlayacak.

Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok uzakları vurabilen aylak mühimmatı Peynir ekmek gibi satacak füzeyi Haluk Bayraktar duyurdu: Baykar'ın çok... Haberi Görüntüle

TESTLERİ AYLARDIR DEVAM EDİYOR

Seyir testleri aylardır devam eden 231 metrelik gemi, Türkiye'nin denizlerde güç aktarım kapasitesini ileri bir seviyeye taşıyacak. TCG ANADOLU'nun imâl edilmesiyle birlikte Türkiye, bu ölçekte gemi yapabilen 12 ülke arasına girdi. 

27 bin 436 ton ağırlıkta, 32 metre genişlikte inşa edilen Çok Maksatlı Amfibi Gemi TCG ANADOLU, başta Adalar Denizi, Karadeniz ve Akdeniz olmak üzere dünyanın tüm denizlerinde faaliyet gösterecek.

Bir amfibi tabur ile gerekli muharebe ve destek araçlarını kriz bölgelerine taşıyabilme yeteneğine sahip TCG ANADOLU, havuzunda taşıyacağı araçlarıyla çıkarma operasyonlarına katılabilecek.

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi... Haberi Görüntüle

DÜNYANIN İLK SİHA GEMİSİ 

TCG ANADOLU'yu eylül ayında basın mensuplarına açan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, gemiye ilişkin bilgiler vermişti. 

Gemide Baykar şirketinin imâl etmekte olduğu savaşan İHA sistemi KIZILELMA ile birlikte Bayraktar TB3 SİHA'ları da konuşlandırılacak.

Bunun yanında TCG ANADOLU, yine Baykar tarafından geliştirilen ve dikine kalkış yapabilen DİHA'yı da bünyesinde barındıracak.

Uçak gemisinde 80 kadar insansız hava aracının konuşlandırılabileceği belirtiliyor. Bu özelliğiyle TCG ANADOLU, dünyanın ilk SİHA gemisi olacak.

Tüm bu insansız hava araçlarının yanında, TUSAŞ'ın 18 Mart 2023'te ilk uçuşa hazırladığı hafif taarruz ve jet eğitim uçağı HÜRJET'in de TCG ANADOLU'ya iniş-kalkış yapması bekleniyor.

Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Uçak gemisi tasarlayan merkezin komutanı: Tek eksik noktamız kaldı Haberi Görüntüle

ALTAY TANKI DA BAŞARIYLA YÜKLENDİ

Helikopter iniş-kalkış testleri yapılan TCG ANADOLU'ya milli ALTAY tankının intikali ekim ayında başarıyla gerçekleştirilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading