Yandex Metrica

Hindistan Türkiye'yi tehdit etti: BrahMos füzesinin hedefinde Türk savaş gemisi var

Hindistan medyası Yunanistan'dan ateşlenen BrahMos Füzesi ile Akdeniz'de seyreden Türk savaş gemisinin vurulduğu bir animasyon filmi yayınladı. Türkiye'yi açık açık tehdit eden Hindistan söz konusu haberde, Türkiye'nin Ege Denizi ve Girit Denizi'ndeki planlarına karşı koymak için Yunanistan'a BrahMos süpersonik seyir füzesi temin edeceğini duyurdu.

Savunma

29.04.2024, 14:28

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki varlığından rahatsız olan Yunanistan, dünya genelinde Türkiye'ye karşı kullanılabilecek her silahı yakından takip ederken son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın bir süre önce Filipinler'e ihraç ettiği 300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesine gözüne göz kırpmıştı. 

Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki...  Türkiye'yi lider konumuna yükseltti Atlantic Council'den Baykar'a övgü: Kısa sürede büyük etki... Türkiye'yi lider... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN ANİMASYON

Yunan medyasının "S-400"lere karşı BrahMos füzesini alacağız ifadelerinden cesaret bulan Hindistan medyası ise Türkiye'nin Mavi Vatan'daki varlığını tehdit eden skandal bir animasyon filmi yayınladı. 

SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde! Ordunun ihtiyaç duyduğu her yerde SARSILMAZ ailesinin yeni ürünü: SAR9 Gen 3... Havada, karada, denizde!... Haberi Görüntüle

TÜRK SAVAŞ GEMİLERİ BRAHMOS FÜZESİNİN HEDEFİNDE

Söz konusu animasyonda Yunanistan'dan fırlatılan BrahMos füzelerinin Mavi Vatan'da seyreden Türk Savaş gemisini vurduğu görüldü. Skandal haberin devamında "Türkiye'nin kendisine ait saydığı ve Yunan devleti tarafından yasa dışı olarak işgal edilen) Doğu Ege adalarını, uzun menzilli ve Akdeniz'e kısa mesafeli olan Brahmos kara-deniz füzeleriyle donatmak istediğini belirtti.

Öte yandan haberde, "Özellikle Doğu Ege adalarına konuşlandırılan Yunan Brahmos kıyı savunma birliklerinin kitlesel atışlarından kaynaklanan füze doygunluğu koşullarında, Türk donanma gemilerinin radarlarında minimum tepki süresi anlamına gelecektir." ifadeleri kullanıldı.

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

YUNAN MEDYASI HABER YAPMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde BrahMos füzelerini haberleştiren Pentapostagma adlı yayın organı, Hint ordusunun ocak ayı sonlarında Bengal Körfezi'nde süpersonik seyir füzesi BrahMos'un atış testini gerçekleştirdiğini anımsatarak Yunan ordusunun bu füzeye mutlaka sahip olması gerektiğini duyurmuştu.

Hindistan'ın Rusya desteği ile ürettiği BrahMos, denizaltı, gemi, uçak yahut kara platformlarından ateşlenebiliyor. 300 kilometreyi aşkın menzili bulunan ve havada sesin 3 katı hızla (Mach 3) uçan BrahMos eçtiğimiz günlerde ABD müttefiklerinden Filipinler'e ihraç edildi. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

ABD'NİN İZNİ İLE YUNAN ENVANTERİNE

Bu satışı duyuran Yunan basını Amerikan yönetiminin Hindistan'ın Rusya'dan aldığı silahları görmezden geldiğini, hatta Rusya menşeili BrahMos'un Filipinler'e satılmasına da ses çıkarmadığını belirterek, Washington'un 'izni dahilinde' bu füzenin Yunanistan envanterine girmesi çağrısında bulundu.

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE GERİ ADIM ATMADI"

Türk-Yunan ilişkilerinin hiç bir zaman düzelmeyeceğini belirten Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ise Ankara ile Atina arasındaki normalleşme havasına rağmen teyakkuzu elden bırakmamak gerektiğini, çünkü Türkiye'nin hiçbir konuda geri adım atmamış olduğunu ifade etmişti.

Sözlerine devam eden Dendias, "Tanrıya şükür Türkiye ile bir durgunluk dönemindeyiz. Hava ihlalleri azaldı, neredeyse bitti. O inanılmaz agresif söylem artık geride kaldı. "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözünü hatırlarsınız. Artık bunlar duyulmuyor. Ama bunlara aldanmayın. Türkiye hiçbir konuda temel pozisyonunu değiştirmedi." ifadelerini kullanmıştı.

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TEHDİDİ HALA MASADA

Türkiye korkusunu iliklerine kadar hisseden Dendias, "'Mavi Vatan' için yahut 'Casus Belli' konusunda aynı şeyleri savunmaya devam ediyorlar. Yunanistan'ın egemenlik haklarına tehdit oluşturan bütün bunlar hâlâ masadadır." demişti.

Ayrıca Dendias, "Sözcükler değişti ama arkalarındaki teori değişmedi. Bu nedenle, bedeli ne olursa olsun, ne anlama gelirse gelsin, vatanımızı savunmak için birikimlerinizi kullanmaya her zaman hazır olmalıyız. Çünkü vatanımızı, sınırlarımızı, haklarımızı, vatanımızda ne inşa edersek edelim, bunların hiçbir önemi yok. Eğer evinizi koruyamazsanız, evinizdekiler her an kapıyı zorla açıp içeri girmeye çalışan herkesin yemi olur." şeklinde yorum yapmıştı.

Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV 76 ikinci kez denizlere indi Nijerya Donanması'na ASELSAN ve HAVELSAN desteği: Nijerya'nın karakol gemisi OPV... Haberi Görüntüle

S-400 MÜ? BRAHMOS MU?

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Yunan basını Türkiye'nin elinde bulunan S-400 ile Brahmos füzelerini kıyaslamıştı. Türkiye'nin Ege, Girit ve Akdeniz'deki üstünlüğüne karşı Hindistan'dan Brahmos füzelerini satın alacağını yazdı ve "Gerçek anlamda stratejik bir silah" değerlendirmesinde bulunmuştu.

s-400.jpg

Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Türk SİHA'ları Afrika'da teröristleri imha etti: Bayraktar TB2'den nokta atışı Haberi Görüntüle

YUNANİSTAN'IN BRAHMOS ALACAK PARASI VAR MI?

Atina'daki uzmanlar bu füzenin gelişmiş sistemlere karşı etkisiz olduğunu belirtiyor. Uzmanlar ayrıca füzelerin oldukça maliyetli olduğunu ve tek bir füzenin yaklaşık 3,5 milyar dolara mal olduğunu hatırlatıyor.

300 km menzilli süpersonik BrahMos füzesi.jpg

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

İKİSİ BİRBİRİNDEN ÇOK FARKLI

Yunan medyasının aksine S400 ile BrahMos arasında çok ciddi farklar bulunuyor. Temel fark, S400'ün bir sistem olmasıdır. S-400 bir uçağı ya da herhangi bir filoyu yüzlerce kilometre öteden izleyebilir. Brahmos füzesi ise küçük ve büyük gemilere orta derecede hasar verebilen bir füze türü. Füze tipine göre azami 400 kilometre menzil sunan S-400 için Brahmos gibi füze türleri zor bir hedef değil. Ayrıca S-400 bir hava savunma sistemi olmakla beraber Brahmos ise seyir füzesidir. Yani aslında ikisi kıyaslanmayacak iki türdür.

Habere Tepki Ver

4

5

0

0

0

0

3

2

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Savunma


Loading